Notícies més llegides



+ Notícies


Llívia

Sílvia Orriols deixa l'acta de regidora de Llívia després de catorze anys de servei al municipi

+ Notícies  -  02/07/2021  -  20:02

El ple municipal aprova convenis amb la UAB, la URL i la Xarxa de Museus de Girona


Ajuntament de Llívia

Ajuntament de Llívia



La cap de l'oposició, Sílvia Orriols, renuncia a l'acta de regidora després de catorze anys de servei a Llívia, incloent-hi una etapa com a alcaldessa. Orriols (JuntsxLlívia / JuntsxCAT), que ho deixa per motius personals, va explicar que la seva preocupació ha estat posar el seu temps i capacitats "a disposició del servei públic, per sobre de les persones, dels interessos personals, i per sobre de les sigles dels partits" i va agrair el suport rebut per tothom.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, prèviament, li havia expressat, en nom de la corporació municipal, l'agraïment per la seva dedicació en benefici de la vila i li va lliurar un ram i un pin de plata amb l'escut del municipi.

Com a independent, Orriols va ser alcaldessa per Convergència i Unió del 2011 al 2015. Abans, en el mandat anterior, va ser regidora a l'oposició també com a independent i des del 2015 era la cap de l'oposició, encapçalant una candidatura que va perdre les eleccions per onze vots de diferència.

La plaça de regidor que deixa Orriols serà ocupada per Antonio Moreno, cinquè a la llista de JuntsxLlívia a les passades eleccions municipals.

D'altra banda, en el ple en què va renunciar Orriols també es va aprovar diversos convenis, com un acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona per la creació del campus d'arqueologia o un amb la Universitat Ramon Llull, per a acollir els Campionats Universitaris de Catalunya.

També s'han aprovat convenis amb la Xarxa de Museus de Girona i amb la Fundació Catalunya Europa per promoure el Festival Transfronterer de la Democràcia a Llívia.

Debat sobre el radar

A la part final del ple, al torn obert de paraula, el radar va centrar bona part del debat. L'equip de govern va anunciar que l'oficina de Consorci Servei de Recaptació Cerdanya es posa a disposició dels sancionats per a gestionar el pagament fraccionat de les multes i que s'ha proposat al Ministeri de Foment desplaçar el radar uns metres abans -sentit sortida- davant les reiterades peticions que han fet alguns veïns i veïnes.


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...