Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa aposta per fer més activitats atractives i singulars que generin dinamisme econòmic i atreguin visitants

La Selva  -  14/07/2021  -  09:18

En el proper ple ordinari es farà una modificació de crèdit per subvencionar el Festival "Petit Paradís"


Tossa de Mar

Tossa de Mar



L'Ajuntament de Tossa aposta per la realització d'activitats atractives i singulars que generin dinamisme econòmic i atreguin visitants a la població. Precisament, una d'aquestes activitats que està despertant molta expectació és el Festival "Petit Paradís", que ja té part de les entrades exhaurides i del que en el proper ple ordinari de dijous es farà una modificació de crèdit per a aportar-hi una subvenció. I és que, del 31 de juliol al 07 d'agost, l'església de la Vila Vella acollirà concerts d'artistes de primer nivell com Macaco, Beth o Ramon Mirabet en un festival de petit format amb un aforament màxim de 190 localitats per dia que maridarà a la perfecció la cultura a través de la música i el patrimoni local.

La regidora de Festes, Andrea Nadal, explica que "la intenció és fer dues edicions (2021 i 2022) prorrogables any a any amb un límit màxim de dues edicions més (2023 i 2024)" i amb una aportació de 40.000 euros anuals. Nadal recorda que "cal afegir nous atractius a la destinació, dins del conjunt d'actuacions per a desenvolupar diferents esdeveniments culturals, esportius, lúdics i congressuals, enfocats als turistes i visitants del municipi, per atraure nous segments de demanda" i afegeix que "es tracta d'un projecte sòlid, de prestigi, que posarà en valor un actiu estratègic com és la Vila Vella i projectara la marca Tossa de Mar dins un entorn de qualitat". Finalment, la regidora de Festes conclou que "aquest projecte es considera d'interès social i públic perquè fa de Tossa una població de cultura, coneixement i creativitat generant un entorn favorable per atraure i retenir talent. La seva elevada difusió permet promocionar Tossa i posicionar-la en el món de la música i les arts com a referent. A més, impulsa sectors emergents d'alt valor afegit, reforça els sectors econòmics consolidats, i promou vincles entre els àmbits de la innovació, els emprenedors, la indústria i el consumidor. I no podem oblidar que la cultura és un element clau per a la cohesió social i el creixement social i econòmic".

Reducció de costos
Tanmateix, i segons informa Nadal, cal destacar que el Festival de Rumba i Música Catalana d'enguany ha costat la meitat que l'edició de l'any 2019 (l'any 2020 no es va poder celebrar per la pandèmia de la Covid-19). A més, s'han aconseguit subvencions a través de l'adhesió per part de l'Ajuntament de Tossa al Programa.Cat del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona que han reduït considerablement els costos de les principals actuacions. Així, per exemple, el concert de GERTRUDIS ha costat un 33% menys del que costaria normalment; el de BUHOS un 25% menys; i l'actuació d'en Peyu un 32% menys.

Composició de les regidories
D'altra banda, el ple de demà dijous també aprovarà la composició de les noves regidories o àrees de treball un cop s'ha produït el relleu a l'alcaldia fruit del pacte de govern entre Junts per Tossa, Endavant Tossa i ERC.

D'entre els principals canvis, la fins ara alcaldessa Imma Colom assumeix Medi Ambient i el 50% de Patrimoni i brigades de jardineria i medi ambient; la regidora Andrea Nadal assumeix Serveis; i la regidora Eva Barnés assumeix el 50% de Patrimoni.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...