Notícies més llegides




+ Notícies


Llívia

El Museu de Llívia presenta el vídeo 'Llívia, enclavament cultural'

+ Notícies  -  29/07/2021  -  09:20

El nou treball difon el conjunt patrimonial de la vila i situa Llívia com referent turístic




El Museu de Llívia estrena un nou vídeo en què es difonen els espais que conformen el conjunt patrimonial que envolta la vila de Llívia. L'objectiu del museu i l'Ajuntament de Llívia és divulgar en conjunt tots els elements patrimonials que té la vila, declarada com a Bé Cultural d'Interès Nacional en categoria de Conjunt Històric, l'única declaració d'aquest tipus que hi ha a la Cerdanya.

El conjunt patrimonial de Llívia té el centre al Museu Municipal, on hi ha la coneguda Farmàcia Esteva, farmàcia en bona part barroca, que conté objectes aproximadament des del segle XVI fins al XX, i que és considerada una de les més antigues d'Europa. Dins del museu, també, s'hi conserven objectes arqueològics i artístics, i un arxiu històric amb documents des del segle XIII. Tot aquest patrimoni lliga amb el mateix territori, on, sortint del museu podem recórrer els carrers de la vila vella de Llívia, encapçalats pel recinte fortificat de l'església i de la Torre Bernat de So, elements construïts a finals del segle XVI, entre els quals, l'església, és un exemple únic d'arquitectura del gòtic tardà i del renaixement a la Cerdanya. A l'entorn immediat, hi podem trobar el jaciment del fòrum romà, construït al segle I a. de C. i abandonat al segle VI. I finalment, seguint el fil del guió que ens ensenya el vídeo, pugem al turó del castell, on hi ha la fortificació gòtica més ben conservada i important de la Cerdanya, un castell construït al segle XIII amb una torre d'homenatge i dos recintes inferiors fortificats, i un poblament al seu interior, amb origen probable al segle VII.

L'objectiu d'aquest vídeo, per part de l'Ajuntament i Museu de Llívia, és posicionar Llívia com una destinació de turisme cultural, i com un referent cultural i d'identitat per a la població local, un conjunt que s'explica i s'entén millor, tot a la vegada, un espai patrimonial que repassa els 2000 anys d'història del nostre país i de la comarca.

D'altra banda, aquest vídeo, entra en el programa d'activitats anual de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines, on és inclòs el Museu de Llívia, i on, en el programa de comunicació, es reforça la imatge i el material de divulgació i comunicació dels museus, promovent campanyes de fotografia i vídeo per als museus adherits a la xarxa.

Recentment, l'Ajuntament de Llívia va aprovar a l'anterior ple, el nou conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Girona i els museus integrants a la Xarxa i que representa cada un dels seus respectius ajuntaments, on es reforçaran les accions del museu, no només en l'aspecte comunicatiu, sinó en cada una de les més de 20 funcions que tenen els museus, per exemple: documentació, conservació, accessibilitat, digitalització, formació, educació, etc. La Xarxa que és finançada per la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

El vídeo, realitzat per Quim Güell, amb la col·laboració de l'empresa Arqueolegs.cat, es mostrarà al YouTube del Museu de Llívia, i serà visible a través, també, de les xarxes socials del museu i de l'ajuntament.


Autor: Redacció


#llivia #museu


#llivia #museu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...