Notícies més llegides




Baix Empordà


calonge

Neus Mar i Nito Figueras presenten Heroïnes al festival F'Estiu de Calonge i Sant Antoni

Baix Empordà  -  03/08/2021  -  17:41

Locomotora Negra, Judit Neddermann, Andrea Motis, Albert Guinovart i la Cobla Sant Jordi completen la programació d'aquest nou festival que va obrir Sopa de Cabra




El proper divendres 6 d’agost Neus Mar i Nito Figueras presentaran el disc Heroïnes en el marc del nou festival F’Estiu de Calonge i Sant Antoni. Sopa de Cabra van ser els encarregats d’obrir aquesta primera edició del F’Estiu al Collet de Sant Antoni, que el proper divendres també serà també l’escenari on actuaran Neus Mar i Nito Figueras que després de quasi deu anys, es retroben per presentar Heroïnes, un nou treball discogràfic que neix de la seva complicitat, de la força de la seva unió i de la química musical que junts transmeten. Neus Mar fa un homenatge a dones cantants que l’han influït i que admira per la seva veu, la manera d’interpretar i de transmetre. Nito Figueras fa un procés de transformació de cada un dels temes pensant en tot moment en la personalitat musical de la Neus Mar per no perdre la seva essència.

 El 12 d’agost F’ESTIU es traslladarà al castell de Calonge, que serà l’escenari de la resta de concerts, i serà el torn per la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, un concert que serà especial perquè també acollirà l’acte de nomenament del mestre Antoni Ros Marbà com a fill adoptiu de Calonge i Sant Antoni. Amb les entrades exhaurides, durant el concert s’interpretaran sardanes dels autors clàssics, Juli Garreta, Enric Morera, Joaquim Serra o Eduard Toldrà i també de compositors actuals com Enric Ortí, Marc Timon, Jordi Molina o l’estrenarà de la sardana Calonge, l’èpica del Castell, que Antoni Ros Marbà dedica especialment a la vila de Calonge amb motiu d’aquest nomenament com a fill adoptiu. La quarta actuació de F’ESTIU serà el divendres 13 d’agost, també amb les entrades exhaurides, i anirà a càrrec de la Judit Neddermann, una cantant que gira al voltant del jazz vocal clàssic, el folk mediterrani i la tradició pop. Cantant i compositora, compta amb quatre discs publicats en solitari. L’últim el va publicar el passat 19 de febrer i va arribar a ser número 1 de Itunes Espanya. Les cançons de Aire es van gestar a Vilassar de Mar, el poble on la Judit va néixer fa trenta anys i on va formar els seus primers grups, i es va gravar a l’Empordà. En aquest disc la cantant fa un procés de profunda immersió creativa que es materialitza en onze temes detallistes i dinàmics, encara que plens d’equilibri. 

 El 14 d’agost actuarà Albert Guinovart. El pianista i compositor català és un dels músics més polifacètics de l’actualitat. Al castell de Calonge oferirà el concert Diàlegs Chopin – Guinovart, amb la interpretació de peces del compositor i pianista polonès com Grande Valse o Dos Nocturns, combinades amb composicions de Guinovart com Arlecchino o Nocturn a Elisa. Guinovart amb la seva carrera com a pianista i la seva creació com a compositor ha obtingut un gran reconeixement. Com a pianista, destaca per la combinació en els seus recitals com a solista de les seves pròpies creacions amb les del gran repertori romàntic i clàssic. I, pel que fa a la composició, han esdevingut molt populars les músiques que va compondre per a sèries televisives com Nissaga de poder o Laberint d’ombres, o l’èxit musical Mar i cel.

 Andrea Motis actuarà el 19 d’agost. La jove trompetista i cantant de jazz catalana presenta el seu nou treball, Emotional Dance. Un disc gravat a Nova York amb una banda formada per músics catalans i nord-americans, i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter). Andrea Motis s’ha convertit en un dels fenòmens més sorprenents que ha donat el jazz europeu en molt de temps gràcies al seu talent, la seva solidesa, carisma i treball. 

 La Locomotora Negra serà l’encarregat de concloure el festival el dissabte 21 d’agost. El grup de jazz català diu adéu als escenaris aquest 2021 coincidint amb els cinquanta anys del seu debut, aleshores en format quintet, a l’antiga Cova del Drac del Carrer Tuset de Barcelona. El grup s’acomiada després de firmar treballs emblemàtics del jazz a Catalunya com Hey o Mr Landlord!, homenatjar ídols com Louis Armstrong, o col·laborar amb figures com Bill Coleman. 

 F’ESTIU està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció artística del periodista Francesc Sànchez Carcassés i amb el suport de la Diputació de Girona, Programa.cat, Generalitat de Catalunya i Protecció Civil de Calonge i Sant Antoni. Tots els concerts es faran a les 22 h, i les entrades es poden comprar a les oficines de Turisme de Sant Antoni i de Calonge.


Autor: Redacció


#calonge #festival #estiu


#calonge #festival #estiu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...