Notícies més llegides




Alt Empordà


Figueres

Els Mossos d'Esquadra detenen un camioner a Figueres per falsificació de document públic

Alt Empordà  -  13/08/2021  -  15:08

El camioner, que transportava bovins, utilitzava la targeta d'un altre conductor per evitar consumir les seves pròpies hores al volant


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 11 d'agost, a Figueres, un home de 41 anys, de nacionalitat italiana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic.

Els fets van tenir lloc als voltants de les vuit del vespre quan una patrulla de trànsit estava fent un control preventiu de transports al punt quilomètric 6.5 en sentit nord de l'AP-7, al municipi de la Jonquera, i va aturar un camió amb plaques de matrícula italiana que transportava braus.

El camió, que provenia de Lleida i anava cap a Itàlia, circulava amb un sol conductor a la cabina que, en ser aturat, es va mostrar molt nerviós. Fetes les comprovacions de la documentació, els mossos van veure que el camioner estava utilitzant la targeta del tacògraf digital a nom d'una altra persona.

L'home portava les targetes del tacògraf digital amb una fotografia del seu titular, exactament com les d'un permís de conduir, però la targeta en funcionament no es corresponia amb la seva identitat. Tenia guardada la seva targeta a la cartera i l'hauria d'haver inserit perquè el tacògraf imputés les seves hores de conducció reals dins el xip criptogràfic que emmagatzema les dades obligatòries recollides al Reglament UE 561/2006. El conductor va manifestar que imputava aquells períodes de conducció a una altra persona perquè tenia pressa per arribar a Itàlia.

Com que el conductor transportava bous vius, els agents van gestionar l'arribada de dos conductors substituts perquè el camió continués la ruta i els animals arribessin al més aviat possible a Itàlia i evitar-los així l'excessiva calor.

El conductor va pagar la multa administrativa de transports pel fet d'usar una targeta aliena en concepte de dipòsit, i se'l va traslladar a dependències policials de la comissaria de Figueres on se'l va detenir.

El detingut va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 12 d'agost, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.



#figueres


#figueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...