Notícies més llegides



Alt Empordà


Roses

Esther Torrent: “Els apartaments turístics són una activitat econòmica que genera riquesa a Roses”

Alt Empordà  -  20/08/2021  -  13:53

La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona respon així a les paraules de l’alcalde, Joan Plana, que definia la proliferació dels pisos turístics com a un “enemic”


Esther Torrent

Esther Torrent



La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), Esther Torrent, lamenta la resposta de l’alcalde de Roses, Joan Plana, en una entrevista en aquest mitjà, quan equiparava “els pisos turístics amb els pisos buits, i no ho podem acceptar”. “Els habitatges d’ús turístic (HUT) són una activitat econòmica que genera riquesa al municipi i molts llocs de treball directes i indirectes, i això cal reconèixer-ho”, assenyala, abans d’apuntar que, “precisament, el turisme que s’allotja en apartaments és el que fa més vida al barri: compra als comerços de la zona i gasta als restaurants, bars, mercats i oci”. 

D’altra banda, Torrent també ressalta els esforços dels gestors i propietaris associats a l’ATA, apuntant que “realitzen constantment inversions per tal de mantenir l’excel·lència del sector i per contribuir a la modernització del parc d’habitatges”. “En canvi, els ‘pisos buits’ són una altra cosa completament diferent”, afegeix. 

En el seu comunicat, la presidenta de l’associació lamenta el fet que Plana, a l’entrevista, va apuntar que els apartaments turístics que “proliferen” són “enemics”. “Atenint-nos a les dades oficials del registre de la Generalitat, l’evolució dels habitatges d’ús turístic a Roses ha estat equilibrada i, fins i tot, els últims anys ha baixat el nombre d’HUT que s’han donat d’alta -un -15% el 2019 i un -70% al 2020- degut a la crisi provocada per la pandèmia, i també al fort increment de la taxa per donar-se d’alta a l’activitat. Creiem que caldria reflexionar si aplicar una taxa tan elevada pot ser contraproduent, ja que pot provocar que no es doni d’alta l’HUT i que es faci l’activitat de forma il·legal”. 

Torrent també apunta que s’han sentit “ofesos” amb les declaracions de Plana, “considerem que són un menyspreu absolut cap al nostre sector i cap al que representa, tenint en compte la contribució a l’economia d’un municipi eminentment turístic com és Roses. A ATA som una associació que representa els apartaments turístics i HUT gestionats per professionals que aporten rigor i qualitat, a diferència dels que fan una mala gestió”.  Finalment, la presidenta del col·lectiu, que apunta que les paraules de Plana neixen del “profund desconeixement de la realitat del nostre sector”, també subratlla que, per millorar l’accés a l’habitatge, “potser caldria abordar primer polítiques relacionades amb els pisos buits i, un cop fet això, si de cas després en parlem de l’activitat econòmica dels apartaments turístics”. “Hem demanat reunir-nos amb ell -Plana- per posar-nos a la seva disposició i col·laborar per tal d’articular accions que reverteixin a continuar millorant els apartaments i vil·les de vacances de Roses”, conclou.


Autor: Redacció


#roses #apartaments #turisme


#roses #apartaments #turisme





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...