Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'obra d'Alícia Vogel i Adrià Gamero Casellas, a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  04/09/2021  -  14:34

Els dos joves artistes olotins exposen per primer cop al museu, amb obres creades especialment per l'ocasió


Inauguració

Inauguració



El Museu de la Garrotxa presenta les obres de dos joves artistes olotins: Alícia Vogel i Adrià Gamero Casellas, que exposen per primera vegada al museu. L'exposició titulada "A land is a land is a land is a land", vol ser un tornar a casa per part dels creadors. La mostra es pot visitar gratuïtament del 4 de setembre al 9 de gener.

Totes les peces que es poden veure a la Sala Oberta 2 són noves, creades especialment per a aquesta mostra multidisciplinar. S'hi poden veure des de gravats, xilografies, il·lustracions sobre teixits, fotografies, muntatges audiovisuals i escultures, entre d'altres formats. Les peces de Gamero i les de Vogel dialoguen entre elles, buscant una narrativa global.

"A land is a land is a land is a land" planteja un trajecte sobre la vivència i supervivència en la terra aspra, percebent-la contradictòriament com a refugi i trinxera alhora; una descripció subjectiva del nostre territori, de la relació amb l'espai que ha estat espectador i protagonista. Aquest recorregut està compost per peces simbòliques la forma i significat de les quals es descontextualitzen i reconstrueixen, i així s'escenifica, des d'una visió artística i contemporània, una narrativa vital. Els artistes volen que el públic descobreixi les peces a mesura que vagi entrant a la sala i que les interpreti cadascú a la seva manera.

Adrià Gamero Casellas i Alícia Vogel

Adrià Gamero Casellas (Olot, 1988) actualment viu i treballa entre Barcelona i Olot, on desenvolupa la seva pràctica artística. És graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB), en la línia de gravat i impressió. També ha cursat el màster de la UB de Producció i Recerca Artística. El 2016, un cop graduat, va decidir dedicar la seva vida a la creació artística. Des de llavors ha continuat la seva formació en el món del gravat i la construcció de la imatge, dos eixos importants en la seva obra. Ha fet estades i residències en centres com Fabra i Coats Fàbrica de Creació, a la Fundació Miró de Mallorca, a Lupusgràfic edicions amb el mestre gravador i artista Sebi Subirós, o a Tinta Invisible edicions. Gràcies a la pràctica artística i una implicació absoluta, ha exposat a diferents llocs del país com ara la Galeria Esther Monturiol, el Lab36 de Galeria Senda, la Sala Parés, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, els espais Volart i Can Framis de la Fundació Vila Casas, la Fundació Felícia Fuster i al Centre Cultural la Mercè de Girona, on va realitzar la seva primera exposició individual. També ha participat en mostres col·lectives a Bolonya, Itàlia i a Tsukuba, al Japó.

Alícia Vogel (Olot, 1991), és una artista multidisciplinària, graduada en Educació Primària (menció de música), amb una trajectòria paral·lela de conservatori. Després d'estar un temps treballant a Leipzig (Alemanya), Vogel es trasllada a Barcelona, on es gradua en Belles Arts i s'especialitza en serigrafia i gravat. El seu projecte final de grau, Jusqu'ici tout va bien, va ser adquirit per PATRIM (fons patrimonial de la UB) i exposat al Museu Can Framis (Fundació Vila Casas) de Barcelona. Aquest projecte va ser premiat amb una exposició al Japó (Tsukuba Museum of Art), becada pel Departament de Cultura del Govern del Japó.

L'obra d'Alícia Vogel amaga un profund univers carregat de simbolisme. Tot i que el seu treball se centra en la il·lustració, el suport més recurrent és el tèxtil, ja que també és tècnica superior en arts plàstiques i disseny en art tèxtil, i entén el tèxtil com un format amb significat propi que amplia la narrativa de la seva obra.

Vogel ha exposat les seves peces a diverses galeries i espais de Barcelona (La Plataforma, Tinta Invisible, Garage Beer Co., Museu Enric Monjo, La Pedrera Casa Milà a PedreraArtlab, entre d'altres), i també ha col·laborat en projectes d'altres disciplines; ha dissenyat els crèdits d'un film (Manson, per a Acne Studios i Arquitectura-G) i ha dissenyat i produït peces tèxtils per a la cantant Anaju.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...