Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

Salt impulsa una vintena d'activitats per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

+ Notícies  -  14/09/2021  -  13:30

L'Ajuntament ha preparat un programa del 16 al 22 de setembre relacionat amb la mobilitat sostenible i vinculades a la seguretat, la inclusió social i a la promoció d'hàbits saludables




Del 16 al 22 de setembre Salt es suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que, a més de promoure la mobilitat sostenible, segura i saludable, enguany serveix per incidir en la salut mental i física, la seguretat vial i els aspectes positius que ha deixat la pandèmia pel que fa a la mobilitat urbana.

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat ha preparat un conjunt d'activitats per tal de conscienciar als més joves sobre aquests aspectes com són: un eslàlom amb cadira de rodes a càrrec del Grup Mifas; un taller de seguretat vial amb patinets elèctrics a càrrec de la Policia Local i Decathlon; un Trivial sobre Mobilitat Sostenible a càrrec de SaltJove; una ruta amb bicicleta pel municipi amb l'Associació Jan Frodeno, un circuit per a bicicletes a càrrec de Megamo i una activitat infantil amb motocicletes elèctriques a càrrec de Torrot.

L'adhesió del municipi de Salt en aquesta iniciativa d'àmbit europeu permet, segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Anna Fusté, "apostar per un model de ciutat que inclogui la reducció de la contaminació acústica i atmosfèrica, la integració de les persones amb mobilitat reduïda, l'aplicació de mesures de seguretat viària i la promoció de l'ús de mitjans de transports sostenibles". Fusté destaca que s'aprofitarà la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat "per tancar al trànsit el carrer Francesc Macià, entre el Passeig dels Països Catalans fins al carrer Major, com a mesura d'estudi per avaluar la futura limitació de la circulació de vehicles a la zona centre de Salt".

El dilluns 20 el Servei Català de Trànsit muntarà el seu Parc Infantil davant de l'Ajuntament per tal que els alumnes de 2n i 4t de les escoles de Salt puguin complementar la formació sobre seguretat vial que durant el curs imparteixen amb la Policia Local.

També es duran a terme conferències i xerrades sobre la mobilitat saludable i sostenible i sobre els avantatges de l'ús de vehicles elèctrics, a càrrec de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona i l'AUVE. D'altra banda, Dipsalut i el Consorci el Ter han organitzat una marxa nòrdica per les Deveses de Salt i una ruta naturalista per les Ribes del Ter, per tal de promoure la mobilitat a peu.

Finalment, durant aquests dies i al carrer Francesc Macià es podrà visitar l'exposició Transformant la ciutat, amb una selecció dels treballs que els estudiants de 3r Curs d'Arquitectura de la UdG han elaborat amb propostes sobre el Salt del futur.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...