Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot promou ajudes per rehabilitar habitatges del Nucli Antic

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  16/09/2021  -  15:42

Ja s'ha obert la convocatòria de sol·licituds per a la rehabilitació d'immobles i millora de l'accessibilitat en el Nucli Antic d'Olot


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



Aquesta nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació i millora de l'accessibilitat d'immobles del Nucli Antic sorgeix de l'Estudi per a la Rehabilitació, Captació i Mobilització d'Habitatges i Locals que l'Ajuntament d'Olot va portar a terme i s'emmarca dins de les propostes impulsades pel Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic. Alhora, la millora del parc residencial de la ciutat és una de les 10 línies d'acció prioritàries que el Consistori s'ha marcat per aquests pròxims anys.

Les noves subvencions estan dirigides a propietaris o promotors d'obres de rehabilitació que disposin d'edificis o immobles que siguin habitatges, construïts abans del 1980.

Per poder-s'hi acollir cal que els immobles estiguin situats dins l'àrea urbana del Nucli Antic, dins de l'espai delimitat pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, Ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, Avinguda Onze de setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l'església de Sant Esteve i que consta d'un total de 357 edificis.

Les subvencions volen ser una ajuda i un acompanyament del Consistori per impulsar i potenciar millores a la ciutat i en els seus edificis a nivell d'accessos, humitats, aïllaments, renovacions d'instal·lacions o adequacions estructurals que en permetin incrementar la resistència i fermesa, entre altres.

Les actuacions de rehabilitació subvencionables podran rebre els ajuts següents:

Per adequació funcional de l'edifici (subvenció de 30% del pressupost protegible).
Per adequació estructural de l'edifici (subvenció del 40% del pressupost protegible).

L'import màxim de subvenció per aquests dos conceptes no podrà superar els 3.000€ per cadascun dels nivells sobre rasant de l'edifici

A més, es podrà subvencionar el 100% dels interessos anuals de préstecs vinculats a satisfer el cost de les obres de rehabilitació en un màxim de 500€ anuals, durant un termini màxim de 5 anys.

El regidor d'Habitatge, Jordi Güell, ha explicat que "es tracta d'una prova pilot que iniciem amb un pressupost de 25.000€". Segons Güell, "en funció del resultat ampliarem la partida de cara a una propera convocatòria". La responsable de l'Oficina d'Habitatge d'Olot, Míriam Paredes, ha afegit que "tot i que el termini de presentació de sol.licituds finalitza aquest mes de novembre les obres subvencionables es poden haver realitzat des de principis d'any".

Per poder-s'hi acollir només cal formalitzar la sol·licitud a través de l'Oficina Local d'Habitatge abans del 19 de novembre de 2021.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...