Notícies més llegides



+ Notícies


Alguer

Detenen Carles Puigdemont a Sardenya

+ Notícies  -  23/09/2021  -  16:20

L’expresident català havia viatjat a l’Alguer per participar en un esdeveniment vinculat amb la cultura popular catalana


Carles Puigdemont

Carles Puigdemont



L’expresident de la Generalitat de Catalunya i president de Junts, Carles Puigdemont, ha estat detingut avui a l’illa italiana de Sardenya. Els fets han tingut lloc instants després d’haver aterrat, quan agents de la policia fronterera l’ha detingut seguint les ordres de les autoritats italianes per l’ordre de cerca i captura del Tribunal Suprem. Segons fonts de l’entorn de Puigdemont, la detenció s’ha efectuat per sorpresa, tot i que subratllen que demà serà posat a disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, òrgan competent per decidir la posada en llibertat o la seva extradició. A través de su cuenta personal de Twitter, el abogado de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha escrito que la detención "es en función de la euroorden de 14 de octubre de 2019 que, por imperativo legal -según establece el Estatuto del TUE - se encuentra suspendida”.

Puigdemont, actual eurodiputat, havia viatjat fins a Sardenya per participar en un acte juntament amb la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de la recepció institucional que el síndic de l’Alguer ofereix a les autoritats catalanes i als grups participants en una trobada internacional impulsada per l’associació Adifolk. En concret, Puigdemont havia de participar en l’acte de l’Aplec Internacional Adifolk 2021, un esdeveniment focalitzat en la cultura popular catalana que se celebra des d’aquest divendres i fins diumenge. Entre altres actes, l’expresident s’havia de reunir amb alcaldes sards dins del marc de les festes de Sant Miquel de la ciutat italiana.

El passat 30 de juliol, el Tribunal General de la Unió Europea havia refusat la petició de mesures cautelars contra la suspensió de la immunitat parlamentària que havia plantejat Puigdemont i els altres eurodiputats independentistes, Clara Ponsatí i Toni Comín. Aquesta decisió, precisament, va deixar sense immunitat parlamentària als tres polítics catalans, que fa quatre anys que han fugit de la justícia espanyola. 


Autor: Redacció


#alguer #puigdemont #detencio


#alguer #puigdemont #detencio





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...