Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

La ciutadania de Platja d'Aro escull cinc projectes valorats en 210.000€ en els pressupostos participatius

Baix Empordà  -  25/10/2021  -  15:53

La darrera fase del procés assoleix 552 vots amb una participació del 2'09% del cens




El passat 17 d'octubre es va cloure la fase de votació definitiva dels tercers Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, corresponents a l'anualitat de 2021, amb una participació global de 219 persones (2'09% de la població amb dret a vot: majors de 14 anys empadronats) que han emès un total de 552 vots vàlids (es podia votar una, dues o tres opcions), definint així les propostes que s'executaran. El consistori hi destinarà finalment 210.000 euros, augmentant la partida inicial amb 10.000 euros suplementaris, per poder assumir els cinc projectes d'inversió més votats, entre les 15 propostes de la fase final.

Les accions que s'executaran són: construcció d'un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l'Skate Park de Platja d'Aro, valorat en 150.000 euros (120 vots · 21'7%); pista multiesportiva al parc del carrer Roger de Llúria -envoltada d'una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- xifrada en 37.000 euros (70 vots · 12'7%); millora del paviment d'accés a la Llar d'Infants de Castell d'Aro -15 metres lineals actualment de terra i que s'embassa els dies de pluja-, valorada en 3.500 euros (55 vots · 9'9%); regulació del trànsit a la zona de Parc d'Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- xifrada en 2.000 euros (8'3%); i la instal·lació d'un tendal a la zona de graderia de l'Skate Park, valorat en 18.000 euros (39 vots · 7%).

Per ordre de votació, han quedat fora de l'elecció: instal·lació d'escenes promocionals del Pessebre Vivent de Castell d'Aro per col·locar a les viles de Platja d'Aro i S'Agaró (32 vots · 5'8%); cistelles temporals de corfbol a la zona de Riuet de la Platja Gran (32 vots · 5'8%); cobertura de l'escenari fix de la Plaça Major de Platja d'Aro (28 vots · 5%); instal·lació de bancs a la zona de la Masia Bas (24 vots · 4'35%); adquisició d'un projector i pantalla per a les entitats del municipi (23 vots · 4'1%); millora de la senyalització de la ruta de Roques Martines (22 vots · 3'9%), ampliació del nombre de bancs al c/ Luxemburg (19 vots · 3'4%); senyalització del port de muntanya de ciclisme a Mas Nou (16 vots · 3'1%); arranjar i consolidar el camí vell de Can Cuc (14 vots · 2'5%) i instal·lació de més bancs al Parc de Sant Ramon de S'Agaró (12 vots · 2'1%).

Amb la fase de votació -i pendent de la seva posterior execució- es clou la tercera edició d'aquesta experiència d'aprofundiment democràtic al municipi (les anteriors van ser el 2018 i 2019, ara amb caràcter bianual), que va començar a mitjans d'abril amb un període de quatre setmanes de recollida de propostes que havien de ser necessàriament de l'àmbit de les inversions. De les 92 iniciatives presentades per persones, grups i entitats, 30 van ser considerades vàlides tècnicament i van accedir a la següent fase (de la resta 20 ja eren accions previstes per l'Ajuntament i 42 més no eren vàlides: 15 per ser inviables, 9 depenien de privats, 6 superaven la inversió de 200.000 euros, 5 depenien d'altres administracions i 5 no eren inversions). Dels tallers de priorització en va resultar la selecció final de 15 propostes que es van sotmetre a votació popular, amb un valor conjunt de 307.200 euros.

La recta final han estat quatre setmanes de votació -del 20 de setembre al 17 d'octubre- obertes a tots els empadronats al municipi abans de l'1 de juliol d'enguany i que tinguessin un mínim de 14 anys. L'emissió de vot es podia fer en línia (345 vots de 137 persones) mitjançant el nou portal web Decidim impulsat per la Diputació de Girona; o bé presencialment (207 vots de 82 persones) amb butlletes i desant-les a les urnes instal·lades en cinc equipaments públics als tres nuclis del municipi. També s'han emès 11 vots no vàlids (6 per no tenir d'edat mínima i 5 de persones no empadronades). El nombre de participants s'ha reduït en relació amb les edicions anteriors (4'64% del cens en 2018 i 3'42% del cens al 2019), amb marge de millora respecte a la mitjana del 5'90% de les poblacions d'entre 10.000 i 20.000 habitants segons les experiències locals comparades.

En la primera edició dels pressupostos participatius, l'any 2018, es van escollir quatre accions, que ja s'han executat, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l'avinguda central de la zona comercial i d'oci Parc d'Aro de Platja d'Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l'encreuament; instal·lació d'una coberta a l'entrada de l'escola Vall d'Aro de Castell d'Aro; generació d'una pas segur per creuar l'Avinguda de S'Agaró de Platja d'Aro a l'alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d'una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d'una font d'aigua al Parc dels Estanys de Platja d'Aro.

En la segona edició, l'any 2019, també es van escollir quatre propostes, i tres ja completades: instal·lació d'un parc infantil al carrer Agaró de S'Agaró (58.500 euros); il·luminació amb fanals alimentats amb energia solar del Camí Vell de Santa Cristina d'Aro al Cementiri Vell (49.000 euros); millora de la parada d'autobús de l'Avinguda Castell d'Aro amb el c/ Estrasburg amb la instal·lació d'una marquesina (27.000 euros). Darrerament, actualment fase de contractació i amb la prevista millora de la zona d'exercici físic a l'aire lliure del Passeig Marítim de Platja d'Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment (valorada en 42.000 euros).


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...