Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

CaixaBank reuneix al sector agroalimentari a la Jornada AgroBank 'Fons Europeus, innovació i sostenibilitat'

+ Notícies  -  25/10/2021  -  18:16

La jornada, que ha estat presencial i virtual, ha aplegat un total de 100 professionals del sector agroalimentari de diferents indrets de Catalunya




Més de 100 persones vinculades al sector agroalimentari s'han reunit a la Jornada AgroBank "Fons Europeus, innovació i sostenibilitat", una trobada entre professionals i experts del món agroalimentari que ha tingut lloc a l'auditori de CaixaBank a Barcelona, amb l'objectiu de posar de manifest la necessitat de fer un esforç d'innovació en el sector agroalimentari, que contribueixi a fer-la més sostenible i resilient. A més, la Jornada ha estat seguida en format online per 200 persones més.

La sessió, a la qual han participat el director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana i el director corporatiu d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, ha estat presentada per la periodista lleidatana Mariví Chacon.

Els ponents han informat sobre els fons europeus, les dotacions pressupostàries i principals eixos d'actuació, així com el seu important impacte al sector agroalimentari. Rosa Aldea, directora general adjunta de la Direcció General de Pressupost i Comptable de la Comissió Europea, ha parlat en la seva ponència dels diferents fons que componen el pla de recuperació dissenyat per la Comissió Europea, que es basa en quatre eixos: creixement verd (Green Deal), acceleració de la transició digital, manteniment del mercat únic i foment de la cohesió social.

Per la seva banda, Andrés Montero, vocal assessor de la Secretaria General d'Afers Econòmics i G20 de Presidència del Govern d'Espanya, ha exposat les darreres novetats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha posat de manifest l'impacte dels fons europeus al sector agroalimentari català i els projectes tractors a Catalunya.

Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona amb representants d'empreses i institucions que impulsen estratègies en l'ecosistema agroalimentari. La tertúlia, moderada per Carina Térmens, directora d'AgroBank de la Direcció Territorial Catalunya, ha comptat amb la participació d'Iban Ganduxé, CEO d'Oryzite; Carles Gibert, vicepresident de Promoció Econòmica i diputat de la Diputació de Lleida; i Albert Morera, director general del sector porcí del grup Vall Companys.

A la taula rodona, s'han analitzat estratègies territorials i sectorials així com projectes innovadors en l'àmbit agroalimentar. S'hi han exposat, per exemple, el projecte d'obtenció de bioplàstics de la clofolla de l'arròs, el PERTE ramader i del Pla de la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027 fonamentat en l'economia circular.

La iniciativa s'emmarca en els CaixaBank Talks LIVE, format virtual dels CaixaBank Talks, l'aposta de l'entitat per apropar contingut de primer nivell a tota la societat, impulsant el debat en diferents àmbits de la vida. Es tracta de xerrades i conferències amb ponents referents, de rellevància i influència en el seu sector, amb un discurs que va més enllà de l'àmbit financer, basat en les 4 experiències: Dia a dia, Gaudir de la vida, Dormir tranquil i Pensar en el futur.

AgroBank, líder del sector

Les jornades agràries formen part d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada tres agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb una àmplia xarxa d'oficines pròpies, professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com a jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.


Autor: Redacció


#barcelona


#barcelona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...