Notícies més llegides




Alt Empordà


Vilafant

ERC Vilafant denuncia que l’equip de govern volia apujar l’IBI un 13%

Alt Empordà  -  09/11/2021  -  17:58

Els republicans denuncien la “nefasta gestió econòmica dels socialistes i celebren haver pogut reduir, a través de la negociació i la pressió, aquest “desmesurat increment”


Ajuntament de Vilafant

Ajuntament de Vilafant



Esquerra Republicana de Vilafant denuncia la pujada de l’Impost sobre Béns i Immobles (IBI) que impulsa l’equip de govern del PSC i que se situa en el 4,5%, tal com especifiquen. En aquest sentit, la formació republicana critica “la mala gestió econòmica” que s’ha dut a terme al consistori, un context que “ha obligat a incrementar l’IBI en un moment de situació econòmica molt desfavorable”. A més, el grup també avisa que l’augment inicial que plantejava l’equip liderat per l’alcaldessa Consol Cantenys era del 13%. 

“Hem negociat i insistit en el fet que un increment del 13% era inassumible per als vilafantencs i les vilafantenques, i que la ciutadania no havia de pagar la nefasta gestió de l’equip de govern”, assenyala el portaveu d’ERC Vilafant Sergi Palomeras, que afegeix que “finalment, hem aconseguit rebaixar-ho fins al 4,5% i, per no paralitzar l’activitat del municipi i per responsabilitat, ens abstindrem i permetrem que s’aprovin les ordenances”. 

Segons la formació, el principal motiu que condueix a aquest increment és “la mala gestió econòmica del PSC, perquè es tracta de fer front a problemes previstos i que s’haurien pogut solucionar amb antelació, com ara l’amortització de 90.000 euros d’un crèdit i la pèrdua de 157.000 euros d’IBI de l’autopista”. “Preveient la situació, calia haver fet una petita pujada progressiva en aquests últims anys, i no esperar una situació límit com amb la que ara es troben les finances municipals”, agrega.

Sense augment de subvencions

D’altra banda, ERC Vilafant també lamenta que a causa de la gestió econòmica impulsada per l’equip de govern “no es poden augmentar les subvencions per col·locar energies renovables als habitatges, que ara mateix estan a un 30% durant dos anys”. Una xifra, aquesta, que els republicans consideren insuficient.


Autor: Redacció


#vilafant #ajuntament #ibi


#vilafant #ajuntament #ibi





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...