Notícies més llegides



El Ripollès


Sant Joan de les Abadesses

L’exposició ‘Rodó’ fa parada a Sant Joan de les Abadesses

El Ripollès  -  13/11/2021  -  14:02

La mostra itinerant, que compta amb la participació de 36 artistes, té com a objectiu finançar el nou projecte del cantautor nord-català Pere Figueres


Exposició ‘Rodó’ a Sant Joan de les Abadesses / GN

Exposició ‘Rodó’ a Sant Joan de les Abadesses / GN



L’Espai d’Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses acull des d’avui, i fins al pròxim 28 de novembre, l’exposició itinerant ‘Rodó’, una mostra que compta amb el treball d’un total de 36 artistes del Principat i de la Catalunya del Nord. L’objectiu de la iniciativa, impulsada per Esteve Sabench i André Robèr, té una finalitat precisa: finançar el nou àlbum musical del cantautor, artista plàstic i poeta, Pere Figueres -que no ha pogut assistir a l’esdeveniment per motius personals-, amb l’objectiu que els fons recaptats serveixin per tirar endavant l’enregistrament, la producció i la realització del nou treball, en format CD i vinil. Anteriorment, l’exposició havia passat pel Taller Treize d’Illa -del 30 de setembre al 13 d’octubre- i per l’Hospital Militar dels Banys d’Arles -del 21 d’octubre al 7 de novembre-, mentre que la Casa de la Generalitat de Perpinyà -del 3 de desembre al 22 d’aquest mateix mes- esdevindrà l’escenari de l’última parada. “Cada artista ha fet una obra, i cadascun d’aquests treballs serà posada en subhasta a través d’una web”, ha explicat Sabench, que també s’ha mostrat satisfet del lligam que s’estableix entre els dos territoris arran d’aquesta iniciativa artística, un fet que ja s’havia evidenciat amb una altra exposició, ‘55 urnes per la llibertat’, impulsada per ell mateix.

A la presentació, també hi ha estat present, entre altres autoritats i personalitats, l’artista Gerard Sala, un dels creadors de l’exposició, que ha recordat que el treball “va molt més enllà de l’homenatge a Pere Figueres”. “Aquesta és una altra manera d’anar-nos apropant: a Catalunya estem molt decebuts de com van les coses, crec que és un sentiment bastant general, d’aquesta manera no anirem enlloc, però estic molt esperançat en veure els catalans de França com reaccionen. I això també està passant a les Illes i al País Valencià. I aquesta ha de ser la nostra gran força, i per això, qualsevol acte o qualsevol exposició és una manera de reforçar-ho”, detalla. 

Una mostra genuïna 

El tret distintiu de ‘Rodó’ és que totes les obres estan realitzades sobre paper rodó Aquari de 35 centímetres de diàmetre, un material elaborat a Sastres Paperers, de Banyoles. “Rodó com l’amistat, com la generositat, és rodó com la terra, rodó com un disc de vinil. Més enllà de la uniformitat del suport que és el nexe entre totes aquestes obres, n’hi ha un altre que reuneix tots els artistes: l’amistat i la generositat”, expliquen els impulsors. 

Els noms dels artistes participants en la mostra són els següents: Miquel Arnaudiès, Georges Ayats, Danielle Busquet, Jacques Capdeville, Francesca Caruana, Caroline Cavalier, Pascal Comelade, Roger Comse Esteve, Joël Desbouiges, Quim Domene, Marc Fourquet, Michel Fourquet, Beatriz Garrigo, Nicolas Gonati, Jordi Isern, Emmanuelle Jude, Patrick Jude, Delphine Labédan, Patrick Loste, Robert Majenti, Odile Marot, Christophe Massé, Assumpció Mateu, Joseph Maureso, Gilles Olry, Michel Pagnoux, Enric Pladevall, André Robèr, Dolors Rusiñol Masramon, Esteve Sabench, Gerard Sala, Claret Serrahima, Patrick Soladie, Jordi Tolosa, Christian Vila i Dimitri Xato.

Adquisició de les obres

Els treballs dels diferents creadors i creadores es poden adquirir des del passat 30 de setembre i fins al pròxim 17 de desembre, únicament a través del web rodons.cat. El preu inicial de tots els treballs és de 100 euros, tot i que aquesta quantitat s’anirà actualitzant periòdicament, a mesura que les subhastes vagin avançant.


Autor: Redacció


#santjoandelesabadesses #rodo #perefigueres


#santjoandelesabadesses #rodo #perefigueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...