Notícies més llegides




Política


Girona

Lamuà: 'L'Estat incrementa un 12% les entregues a compte dels municipis gironins'

Política  -  13/01/2022  -  15:04

Els socialistes han explicat que dels 337 M d'€ rebuts, l'augment representa 42 M d'€ més a la província, dels quals aproximadament 17 M d'€ més a la Diputació de Girona, 3 M d'€ més a l'Ajuntament de Girona o 1,5M d'€ més a Figueres


Marc Lamuà

Marc Lamuà



El diputat socialista Marc Lamuà, ha anunciat que el govern de l'Estat aportarà 21.200 M d'€ als ajuntaments, dels quals, 337 M d'€ als gironins que representen un augment del 12% respecte a l'any anterior. "Els socialistes sempre hem reclamat que la base de la política és al municipalisme, a peu de carrer. Per això creiem que on han de ser els recursos és en mans dels consistoris locals per tal de poder dur a terme polítiques de proximitat que ajudin a tots els ciutadans" ha explicat el diputat socialista Marc Lamuà.

La pujada del 12% més de recursos per als municipis gironins permetrà que els ajuntaments tinguin més diners i els dediquin a aquelles polítiques més necessàries en cada cas. Girona ciutat que havia rebut 24.207.555 el 2021 rebrà 27.415.344 aquest 2022 augmentant així en 3.207.789 M d'€ el total. Figueres havia rebut 11.705.431 el 2021 i aquest 2022 rebrà un total de 13.296.721, augmentant fins a 1.591.290. "Aquestes entregues a compte representen un esforç important del Govern d'Espanya però també el compromís del Partit Socialista amb la política local".

En total la Província de Girona rebrà aquest 2022 336.983.383 M €, 42.033.050 M € més que l'any anterior (294.950.333M€). D'aquests, 137.673.437 M € els rebrà la Diputació de Girona, 16.675.965 més que al 2021 (120.997.472 M €); mentre que la resta es repartirà entre els municipis de Comarques Gironines, a Girona (en règim de cessió pel volum d'habitants) li corresponen 27.415.344M€, 3.207.789M€ més que l'any passat. Mentre que la resta de municipis en règim general es repartiran un total de 171.894.602M€, 22.149.296M€ més que el 2021 (149.754.306M€).

"Això és fruit de l'esforç col·lectiu per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per aquest 2022. Defineix, a l'equador del mandat, un dels principals objectius del Govern de l'Estat. Tornar als municipis la capacitat de dur a terme polítiques necessàries per a la ciutadania, cosa que havia quedat profundament tocada al darrer mandat de Mariano Rajoy sota la batuta econòmica de Montoro. És cert que queda molt camí a recórrer, però era imprescindible aquest esforç en un any cabdal per recuperar la nostra economia i també per recuperar la situació prepandèmia dels gironins" ha afirmat el diputat socialista.

Lamuà ha fet balanç de la meitat de legislatura i ha explicat que "hem aprovat normes tan rellevants com la Llei d'Eutanàsia o la Llei de l'Ingrés Mínim Vital que doten de nous drets a la ciutadania. La Llei de Canvi Climàtic, d'àmplia ambició i que ha de ser un full de ruta imprescindible en els propers anys. La Llei de Treball a Distància, la Llei que deroga l'acomiadament objectiu per faltes d'assistència al treball, la llei de protecció del consumidor vulnerable, la Llei de Cadena Alimentària, totes destinades a la protecció de treballador i consumidors. La llei de protecció de la infància i l'adolescència contra la violència, la llei de millora de protecció de persones òrfenes contra la violència de gènere, en una lluita important contra la violència vicaria que pateixen tants infants i joves al nostre país. La LOMLOE i la llei de Formació Professional per posar al dia els nostres entorns educatius bàsics. Entre d'altres com la Llei Rider, les modificacions del Codi Civil, la llei Hipotecaria i la llei d'enjudiciament civil sobre el règim jurídic dels animals. I, òbviament, les dues lleis de pressupostos consecutives, cosa que feia anys que no passava a l'Estat".

"Som avui l'única formació que practica la mateixa política a tot l'Estat i també a Catalunya. Hem optat, i defensarem, la política del diàleg, la trobada i l'acord. Un diàleg, que com ha repetit infinites vegades el nostre Primer Secretari, Salvador Illa, ha de ser entre Catalunya i la resta d'Espanya i també Catalunya endins. Per nosaltres aquest camí ha de cristal·litzar en una millora clara de l'autogovern, un finançament just, i crear més prosperitat" ha conclòs el diputat Lamuà.


Autor: Redacción


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...