Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Les escoles de Castell d'Aro i Platja d'Aro mantindran la jornada contínua pel pròxim curs

Baix Empordà  -  27/01/2022  -  15:51

Educació ha donat el vistiplau a la continuïtat del model, implantat fa deu anys


Ajuntament de Platja d'Aro

Ajuntament de Platja d'Aro



Les tres escoles d'Infantil i Primària de Castell d'Aro i Platja d'Aro mantindran el curs vinent el model de jornada contínua. El consistori, la comunitat educativa i el Departament d'Educació es va reunir dimecres i van coincidir en la voluntat de consolidar aquesta opció horària com a estable, després de deu anys de projecte pilot al municipi i de les seves successives renovacions curs a curs.

Després d'aquesta dècada, tota la comunitat educativa del municipi considera la jornada contínua com «un eix fonamental en l'engranatge estructural del model eductiu al Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, construït a partir del treball en comú de molts agents social i que incorpora un ampli ventall de serveis a les famílies que es complementen i enriqueixen entre ells», assenyalen des del consistori.

En aquest sentit, l'ajuntament posa com a exemple els resultats de les enquestes de valoració fetes al novembre als tres centres implicats, Vall d'Aro a Castell d'Aro i Els Estanys i Fanals d'Aro a Platja d'Aro. De les 779 famílies en van respondre 749 (96,15%) amb un 97,8% a favor de la jornada contínua; entre els 540 alumnes de Primària van retornar-la 508 (94,07%) i el 87,40% n'estan molt satisfets i 9,84% bastant satisfets; i entre els 63 docents, el 100% considera molt alt el grau de satisfacció de la jornada contínua.

Aquest model horari ha permès reduir els desplaçaments, ja que bona part de la població no viu al nucli urbà, i facilita la conciliació, tot assegurant, a més, el servei de menjador escolar i si cal, donant-hi continuïtat amb activitats extraescolars organitzades per les AMPA o l'Ajuntament. A més, permet racionalitzar horaris saludables en activats escolars, àpats, activitats lúdiques i descans i ha suposat una millora en la coordinació dels equips docents.

També l'Ajuntament ha fet una aposta en recursos econòmics i humans -la partida d'Ensenyament per a aquest curs 21-22 al pressupost era de 314.000 euros, és a dir, 368,21 per escolar i 187.290 euros de subvencions als centres educatius i AMPA - amb iniciatives des de les Unitats d'Ensenyament, d'Infància, Benestar Social o d'Esports; i en la implantació del Protocol per a la prevenció de l'absentisme i del Protocol per a la prevenció de l'assetjament entre iguals i la promoció de la convivència.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...