Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

Absolen tres Mossos de l'ARRO Barcelona acusats d'un delicte de lesions

+ Notícies  -  09/03/2022  -  15:49

Han passat per un periple judicial de cinc anys fins a l'arxivament definitiu del cas




Després de passar per un periple d'acusacions durant cinc anys, l'Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat definitivament el procediment obert contra un caporal i dos agents de l'ARRO de Barcelona a qui s'havia acusat d'un delicte de lesions i d'un delicte contra la integritat moral, segons ha informat el sindicat SAP-Fepol.

Segons explica l'organització sindical, un ciutadà d'origen magrebí que havia estat identificat per un presumpte furt a turistes mentre portava substàncies estupefaents va resultar agredit en una baralla a la zona d'oci del Port Olímpic de Barcelona. "No en va tenir prou aquest ciutadà en ser atès pels efectius policials, que va decidir acusar-los de les lesions que havia sofert, acusant-los a més d'un delicte contra la integritat moral obviant, per altra banda, tal com ha quedat acreditat en el procediment judicial, els cops de cap que ell mateix es va donar contra el terra", explica SAP-Fepol.

En assistència als tres efectius d'ARRO, els Serveis jurídics del SSAP-FEPOL sota la direcció lletrada de l'advocat Xavier Todó Bañuls van assolir un primer arxiu. L'acusació particular, però, va interposar recurs i ha estat ara quan s'ha aconseguit l'arxivament definitiu de l'Audiència Provincial de Barcelona.

L'auto destaca que "no es desprèn que les persones que han estat acusades (agents del cos de mossos d'esquadra) hagin estat les autores de les lesions que ha patit el denunciant", donant per provat a més que "els testimonis han (..) que el denunciant estava molt agitat i es va donar cops de cap contra el terra".

A més, segons el sindicat, l'Audiència Provincial reprova a l'acusació que, malgrat haver interposat recurs, en quatre anys no ha aportat ni un sol testimoni que verifiqui o aporti proves del que deia el seu client.

El sindicat celebra l'arxiu definitiu d'aquestes acusacions i lamenta "el camí que han hagut de recórrer els tres efectius policials afectats". "Cinc anys d'investigació interna de la DAI, d'investigació judicial i de recurs de l'acusació particular a l'Audiència és un temps excessiu que tant ells, com els seus propers han hagut d'aguantar i que a qualsevol desgastaria", diu l'organització sindical en un comunicat.


Autor: Redacció


#mossos


#mossos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...