Notícies més llegides



Andorra


Andorra

Inaugurada l’exposició fotogràfica ‘Els Cristians d’Orient’

Andorra  -  02/05/2022  -  14:03

L’exposició es podrà veure fins el 10 de maig al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià




La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dilluns al matí de la inauguració de l’exposició ‘Els Cristians d’Orient’ al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria juntament amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), Salomó Benchluch.

El comissari de l’exposició, el germà dominic Christian Eeckhout, ha estat l’encarregat de mostrar les imatges als presents. Es tracta d’un religiós d’origen belga i que actualment és prior de la secció arxidiocesana de la “Lieutenance belge de l’Ordre du Saint-Sépulcre” de Jerusalem.

La mostra fotogràfica vol donar a conèixer la realitat dels cristians a la regió d’Orient Mitjà amb . Les fotografies, inèdites, mostren rostres de creients de Terra Santa en grans pancartes de tela que recullen la realitat d’aquesta comunitat, en una retrospectiva que va des de 1898 fins a l’actualitat. Les fotografies permeten també per tant fer un recorregut a través de l’arquitectura religiosa.

Així, de la mà de les imatges es fa una ullada a la presència continuada de cristians de l'Àsia oriental –Jerusalem, Palestina, Jordània, Armènia, Iraq, Egipte i fins i tot Etiòpia– que viuen a Terra Santa. La temàtica és d’actualitat tenint en compte la greu situació humanitària causada pels conflictes, no només a Ucraïna, sinó també a Afganistan, Síria o Iemen.

En aquest sentit, la ministra Ubach ha recordat que Andorra va presentar fa unes setmanes una decisió al Consell Executiu de la UNESCO intitulada la “Ruta de la pau: diàleg i acció a favor de la tolerància i la comprensió intercultural” i que va ser recolzada per més de 70 altres Estats. A través d’aquesta iniciativa, el Principat reitera el seu compromís a favor del multilateralisme inclusiu i que la UNESCO sigui el lloc privilegiat on els Estats poden treballar a favor de la cultura del diàleg i del respecte.

L’exposició es podrà veure fins el 10 de maig al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...