Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

CaixaBank llança un ecosistema d'innovació Agro a Espanya a través d'AgroBank

+ Notícies  -  11/05/2022  -  10:36

Mostra del compromís de l'entitat per ajudar a la transformació del sector primari del nostre país, amb la finalitat d'afavorir la inversió per a la modernització de les explotacions agràries i, d'aquesta manera, promoure la seva més elevada competitivitat


CaixaBank

CaixaBank



CaixaBank, a través d'AgroBank, la seva línia de negoci dirigida a l'activitat agroalimentària, impulsa un ecosistema d'innovació agro a Espanya, mostra del compromís de l'entitat per ajudar a la transformació del sector primari del nostre país. La finalitat és afavorir la inversió per a la modernització de les explotacions agràries i, d'aquesta manera, promoure la seva més elevada competitivitat.

Entre les iniciatives que integren aquest ecosistema d'innovació, hi ha el programa llançat juntament amb el Consell Europeu d'Innovació (EIC) per accelerar la digitalització del sector agro implantant solucions d’‘start-ups’ nacionals i internacionals. A aquest, s'hi han presentat 109 projectes procedents de 25 països diferents. D'entre ells, s'han seleccionat els 10 finalistes, que presentaran les seves propostes al sector en el marc del ‘Food 4 Future World Summit’, el congrés foodtech més important d'Europa que se celebrarà a Bilbao entre el 17 i el 19 de maig i on mostraran les últimes solucions, tecnologies i innovació que estan transformant la indústria agroalimentària per tal de produir aliments de forma sostenible i saludable.

Les deu ‘start-ups’ finalistes són:

Bioem Makers (robòtica i digitalització), d'Espanya.

Planet Horizons Technologies (aigua i eficiència energètica), de Suïssa.

Pentabiol (biotecnologia), d'Espanya.

Hemav (agricultura de precisió i traçabilitat), d'Espanya.

Wingtra (robòtica i digitalització), de Suïssa.

Terabee (robòtica i digitalització), de França.

Watgrid (agricultura de precisió i traçabilitat), de Portugal.

SwissDeCode (agricultura de precisió i traçabilitat), de Suïssa.

Consentio Blockchain (i-comex & farm to fork), d'Espanya.

Algaenergy (biotecnologia), d'Espanya.

La presentació d'aquests projectes tindrà lloc dimecres 18 de maig, entre les 15.30 i 17.30 hores en el Main Auditorium AgroBank del ‘Food 4 Future World Summit’, dins de la programació que l'entitat farà en el congrés, del qual és Global Partner un any més.

Entre les activitats previstes en el marc del congrés, hi ha també la presentació per part de Judit Montoriol, lead economist de CaixaBank Research, de l'‘Informe Sectorial Agroalimentari 2022’ del servei d'estudis de l'entitat, en què s'aborden els reptes del sector derivats del conflicte a Ucraïna, així com un monogràfic sobre l'aigua.

A més, AgroBank organitza diferents ponències i taules rodones on participaran Ainhoa Vicente Fernández, guanyadora de la segona edició del premi ‘La ciència en femení’, que atorga la Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL), Ametller Origen, Explotaciones Agrarias Catelo, Viña Costeira, així com altres participants vinculats a DayOne, el servei de banca especialitzat en empreses joves i innovadores de CaixaBank.

La Digitalitzadora Agrària

Dins d’aquest ecosistema d'innovació que llança CaixaBank, AgroBank forma part del grup d'empreses fundadores de ‘La Digitalitzadora Agrària’, el projecte de transformació del sector més gran a Espanya, que concorrerà al PERTE Agroalimentari. El projecte impulsarà sis agrohubs, que aspiren a ser un referent internacional en l'agricultura d'alt valor afegit.

El projecte, impulsat per organitzacions agràries i l'acceleradora Innsomnia, aposta per iniciatives que milloren la competitivitat, sostenibilitat, traçabilitat i la seguretat alimentària en totes les fases de la cadena de valor, posant especial focus en la integració vertical des de l'agricultor i ramader fins a l'agroindústria.

AgroBank, líder del sector agro a Espanya

AgroBank ha donat suport al sector amb gairebé 17.400 milions d'euros en finançament durant l'exercici 2021, enfortint així la seva posició de lideratge.

El compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari i el món rural és clar, decidit i estratègic. Aquesta aposta es basa en què un de cada dos agricultors i ramaders són clients d'AgroBank.

AgroBank compta amb més de 1.175 oficines, repartides en tot el territori, amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat als clients. A més, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats.

Totes aquestes xifres reflecteixen el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari i evidencien el gran repte de poder satisfer la demanda en un mercat a nivell mundial cada vegada més gran.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...