Notícies més llegides



Alt Empordà


L'Escala

Ports potencia el servei als usuaris de la nàutica popular a l'Escala

Alt Empordà  -  17/05/2022  -  15:43

Ha creat un moll d'espera i s'han fet millores per modernitzar les instal·lacions i fer-les més sostenibles


Port de l'Escala

Port de l'Escala



Ports de la Generalitat està fent actuacions a la zona de la nàutica popular del port de l'Escala. Concretament, està treballant al tram final de l'espatller i a les oficines portuàries, amb l'objectiu de donar millor servei als usuaris del port en general, amb unes actuacions que pugen a 550.000 euros.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, assenyala que "fem les instal·lacions de la nàutica popular del port de l'Escala més adequades a les necessitats dels usuaris, més modernes i més sostenibles".

A la zona de la nàutica popular es fan quatre actuacions, una de les quals és la millora de l'agitació interior de la dàrsena, és a dir, el moviment de la làmina d'aigua, a la zona oest. Es col·locaran tres nous pantalans que actuen de trencaones, per millorar l'agitació interior produïda per l'entrada i sortida de les embarcacions per la bocana, i, en les pròximes setmanes, també s'hi posaran nous pilots per fixar els pantalans existents per millorar el seu comportament.

Així mateix, s'ha creat un moll d'espera, al costat de la rampa d'avarada, per amarrar embarcacions de petites activitats per tal que puguin embarcar i desembarcar els seus usuaris. El moll té 12 metres de longitud i 2,60 d'amplada i compta amb noves defenses i fondejos. S'ha treballat amb materials reaprofitats d'antics molls del port als quals se'ls ha donat una segona vida.

També s'ha construït una biga per avançar els caps d'amarratge i reorganitzar la zona de fondeig a la platja d'avarada, per millorar-ne l'aspecte visual i s'ha adequat el servei d'enllumenat i d'aigua potable als pantalans de nàutica popular, substituint les torretes de servei.

Pel que fa al tram final de l'espatller, s'han rehabilitat quatre pantalans de formigó flotants i s'han reubicat per donar més capacitat d'amarratge i millorar el servei major servei als usuaris d'aquest moll. A l'inici del dic de recer es farà un muret per evitar l'entrada d'aigua quan hi ha temporals extrems i, a més, a l'inici de l'espigó de la Clota petita es posaran unes passeres de fusta per guanyar en seguretat.

Plaques fotovoltaiques a les oficines portuàries

Aquestes obres han incorporat plaques solars en una superfície de 25 metres quadrats al sostre de les oficines portuàries. Són 12 panells que generen una potència energètica de 5,4 kW per l'autoconsum energètic de l'edifici, continuant la línia del Pla de Ports amb actuacions per la mitigació del canvi climàtic i en la línia estratègica del Govern per la descarbonització de l'atmosfera.

"Continuem treballant per descarbonitzar l'activitat portuària amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les nostres oficines", ha destacat Pere Vila.

 


Autor: Redacció


#ports #escala


#ports #escala





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...