Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, l'Associació Missatgers de la Pau i la Fundació Convent de Santa Clara traslladen 25 ferits de guerra des de la frontera d'Ucraïna fins a Espanya

+ Notícies  -  25/05/2022  -  12:09

Les tres entitats han organitzat el corredor humanitari més gran gestionat fins ara entre Ucraïna i Espanya per al trasllat de persones vulnerables i refugiats que necessiten atenció mèdica




L'Associació de Voluntaris de CaixaBank i les entitats socials Fundació del Convent de Santa Clara i Missatgers la Pau han organitzat i coordinat el trasllat fins a Espanya de 25 ferits de guerra i cinc acompanyants. Els nouvinguts provinents de Leòpolis, Mariúpol i altres ciutats afectades pel conflicte, estan rebent atenció mèdica per les ferides en una desena de centres hospitalaris de la Comunitat de Madrid, en col·laboració amb l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), dependent del Ministeri de Sanitat. Es tracta del corredor humanitari més gran organitzat fins ara entre Ucraïna i Espanya per a l'evacuació de persones vulnerables o que necessiten atenció sanitària.

Les tres entitats, especialment compromeses amb el trasllat de persones refugiades i afectades per la guerra, han organitzat i coordinat des del mes de març cinc combois humanitaris, la qual cosa ha permès traslladar Espanya al voltant de 550 ucraïnesos, en la seva majoria dones i nens, però entre els quals hi ha també malalts oncològics que havien hagut d'interrompre els seus tractaments, ferits de guerra, militars i refugiats civils en situació de vulnerabilitat.

A més d'aquest quart comboi arribat ahir, demà es gestionarà l'arribada a Espanya d'altres set malalts oncològics, acompanyats pels seus familiars, que reprendran els seus tractaments en hospitals espanyols. Aquests dos últims combois han comptat amb la participació d'uns 50 voluntaris, incloent acompanyants, conductors, traductors i personal sanitari.

Una ajuda coordinada per traslladar refugiats i enviar ambulàncies medicalitzades

A més del trasllat i l'acollida dels refugiats, les tres entitats han impulsat en les últimes setmanes el Repte 30x15, amb l'objectiu de fer arribar a Ucraïna ambulàncies medicalitzades per a l'atenció de pacients i ferits. En total, s'han aconseguit 69 vehicles, més del doble dels 30 com a objectiu inicial, gràcies a les donacions de particulars, empreses i ONG o fundacions.

Del total d'ambulàncies donades, CaixaBank n'ha aportat 60 a aquest repte, gràcies a la implicació de la seva xarxa comercial, clients, col·laboradors i proveïdors que han volgut donar suport a la iniciativa. Donada l'àmplia capil·laritat de la xarxa de CaixaBank, amb presència a 2.200 municipis espanyols, s'ha recaptat ajuda procedent de tots els punts del país. En concret, 56 ambulàncies provenien de les 14 delegacions territorials de l'entitat, i 4 de proveïdors de CaixaBank Payments & Consumer i imagin.

Per la seva banda, l'Associació Missatgers de La Pau i la Fundació Convent de Santa Clara han aconseguit 9 vehicles.

Cada ambulància, amb un valor unitari de 15.000 euros, va equipada amb medicaments, equips de reanimació, desfibril·ladors i lliteres i permetrà atendre, de mitjana, un centenar de persones durant la seva vida útil.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...