Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva s'adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

La Selva  -  31/05/2022  -  10:57

El Manifest ja compta amb més de 2.700 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d'un sistema basat en el turisme internacional de masses


Turisme la Selva

Turisme la Selva



La revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d'arreu del país, demanen un canvi urgent de model turístic en un Manifest que reclama que s'aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic ara fa un any, més de 25 consells comarcals s'han sumat al Manifest, entre els quals el Consell Comarcal de la Selva, que recentment ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.700 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d'un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s'adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l'oferta turística i l'ocupació que genera, ordenar l'activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

La presidenta de l'Associació de Turisme, Comarca de l'Aigua i consellera de Turisme, Dolores Jurado, assegura que "ara és el moment de canviar el model turístic i prendre decisions des de les administracions per atraure un turisme de natura i més respectuós amb l'entorn" i afirma que cal "repartir de manera més igualitària els beneficis que genera l'activitat turística entre empreses locals per reforçar el teixit econòmic i ciutadà del territori".

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Selva se suma a altres institucions que ja s'han posicionat a favor d'un canvi de model turístic, com la Diputació de Lleida, el Consorci Penedès o els Consells Comarcals del Bages, el Vallès Oriental, el Gironès, el Pla de l'Estany o el Baix Camp, entre d'altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d'impulsors i adherits.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...