Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

SAP-FEPOL demana Tasser per a la comissaria de Salt

+ Notícies  -  13/06/2022  -  21:25

El sindicat denuncia que els caporals responsables de torn no en disposen


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



El sindicat SAP-FEPOL reclama per a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salt dispositius conductors d'energia, les anomenades Tasser.

El sindicat denuncia que "un número important" d'efectius del cos a Salt han quedat ferits perquè en les darreres setmanes aquesta comissaria ha patit un increment d'incidents. "Això no obstant, els Caporals responsables del torn no disposen de Dispositiu Conductor d'Energia", denuncien en un comunicat en què concreten que són sis els mossos ferits de diversa consideració en nou actuacions des de l'abril.

En la darrera actuació, el darrer cap de setmana, "un menor tutelat va agredir una agent membre del cos de mossos d'esquadra, a la qual li hauria provocat dues ferides obertes que han requerit cadascuna d'elles, quatre punts de sutura".

En aquest sentit, SAP-FEPOL considera que per aquesta actuació, com a moltes d'altres, "si la Comissaria de Salt i en aquest cas el caporal responsable del torn hagués disposat de la Tasser es podria haver mantingut la distància amb l'agressor i, per tant, es podrien haver evitat les lesions que els mossos i les mosses han patit".

L'organització recorda que a la comissaria de Salt, malgrat que els caporals fan tasques de responsables de torn, no disposen de cap Dispositiu Conductor d'Energia (DCE) o Tasser. "Per tant, si hi ha alguna actuació on aquesta eina és necessària, és el Cap de Torn de Girona -si és que està disponible- qui s'ha de desplaçar diligentment per fer-se càrrec de la situació", denuncien.

"Malauradament, però, el que succeeix normalment és que el Cap de Torn de Girona està ocupat en un altre incident i, per tant, la immediatesa que requereix l'actuació per arribar al lloc amb el dispositiu no es dóna i quan la Tasser arriba, ja és massa tard: ja tenim policies ferits", continuen.

L'organització sindical, mitjançant un escrit adreçat al director general de la Policia Pere Ferrer, ha denunciat l'increment d'actuacions amb efectius lesionats en els darrers mesos en aquesta localitat, "unes actuacions que els efectius del cos de mossos d'esquadra destinats a la Comissaria de Salt han de fer sense les eines que sí que tenen la resta de comissaries del territori".

"La nostra preocupació per aquest augment d'incidents amb agents ferits és absoluta, ja que, no només són els efectius del cos de mossos d'esquadra els afectats, sinó també ho són els de la Policia Local", lamenta el sindicat, que insta Ferrer al fet que, "amb la diligència necessària, faci les gestions oportunes per tal que la Comissaria de Salt disposi d'un Dispositiu Conductor d'Energia" i es formi els responsables de torn que l'han de fer servir.


Autor: Redacció


#salt #mossos


#salt #mossos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...