Notícies més llegides




+ Notícies


Vic

El 29è Congrès de Fires de Catalunya arrenca amb força a Vic

+ Notícies  -  15/06/2022  -  21:45

La presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, ha valorat el “compromís ferm” del Govern amb el sector firal


29è Congrès de Fires de Catalunya / GN

29è Congrès de Fires de Catalunya / GN



Aquest dimecres s’ha iniciat al Seminari de Vic el 29è Congrés de Fires de Catalunya, un esdeveniment que s’allargarà fins demà i que avui ha rebut la notícia que la Generalitat de Catalunya destinarà 2,5 milions d’euros a la consolidació de la represa de les fires i el retorn de la seva presencialitat. 

Durant la presentació, la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, ha celebrat la decisió del govern català: “Valorem el compromís ferm del Govern amb les fires. Són molt benvingudes les ajudes anunciades que se sumen a les anteriors en època de restriccions. Catalunya és l’única comunitat autònoma que dona aquest suport econòmic”. “Estem en un moment de reactivació, de recuperació, d’il·lusió. A poc a poc, a finals de l’any vam començar a arrencar l’activitat de manera normalitzada i estem recuperant progressivament els esdeveniments del calendari firal de Catalunya. Continuem sent un país de fires; les previstes per aquest any són 411, però sens dubte les superarem”, ha afegit. 

Per la seva banda, el director general de Comerç, Jordi Torrades, s'ha felicitat per una recuperació de l'activitat firal que sembla consolidar-se. En aquest sentit, ha precisat que, de moment, amb 436 activitats firals registrades aquest 2022, el volum d'aquest tipus d'esdeveniments celebrats a Catalunya "augmenta enguany un 19,1% en relació el 2021". D'aquest total, a més, el director general ha destacat les 63 cites de caràcter estatal i internacional que acollirà el país, que representen "registres de rècord". Amb tot, en el marc de reforçar aquest procés de recuperació, Torrades ha confirmat que el Govern seguirà fent costat al sector, com ja va fer durant la difícil etapa de la pandèmia fins i tot atorgant ajuts extraordinaris per valor d'1,6 milions d'euros. 

El 29è Congrés de Fires de Catalunya ha arrancat aquest matí en una inauguració en la qual ha participat l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha manifestat la seva satisfacció per "recuperar 22 anys després aquest Congrés de Fires, i veure com es va recuperant la normalitat del país després de la pandèmia". "Vic és una ciutat molt dinàmica i que se'ns coneix també per les nostres fires i mercats perquè sabem que és una de les apostes que hem volgut fer com a ciutat per a singularitzar-nos i també per donar a conèixer els diversos sectors que acaben fent xarxa entre ells", ha agregat.


Autor: Redacció


#fires


#fires





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...