Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot dona suport a la moció per estudiar la viabilitat de la línia de tren amb Banyoles-Girona

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  16/06/2022  -  22:04

El Ple també ha aprovat per unanimitat la incorporació de dos nous habitatges a la Borsa de Lloguer Municipal -que ara compta amb 195 immobles- i l'adhesió a la Xarxa de Ciutats Saludables


Ple Ajuntamnet d'Olot

Ple Ajuntamnet d'Olot



La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha anunciat avui que ha licitat la redacció de quatre documents per analitzar la factibilitat de quatre noves línies de tren-tramvia en diversos punts del país a les Terres de l’Ebre, el Bages, la Costa Brava i el Pirineu. Pel que fa a la zona de la Costa Brava, el Govern ha fet pública la realització d’una proposta de traçat de connexió dels diferents municipis al voltant del massís de les Gavarres amb dos principals ramals de connexió amb l’aeroport Girona-Costa Brava i amb Girona, Banyoles i Olot.

Precisament el mateix dia que s’ha donat a conèixer aquesta notícia, el mateix tema s’ha debatut en el ple de l’Ajuntament d’Olot, arran la moció presentada per la Comissió Promotora del Tren Olot-Banyoles i Girona. El text, que ha rebut la unanimitat del Ple, reclama l’inici dels estudis de viabilitat necessaris per fer possible la millora del dret de mobilitat i demana a la Diputació de Girona, Generalitat i Govern de l’Estat Espanyol l’estudi i l’acord per la previsió dels recursos i la inversió necessària per fer possible aquest tren.

D’altra banda, al plenari d’aquest dijous 16 de juny ha acordat la constitució d'un grup de treball per determinar si és necessària la creació del Consell de la Gent Gran d'Olot, proposta que es consultarà al Consell Consultiu de la Gent Gran, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per analitzar-ho. En aquest cas, tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Olot han votat a favor de la moció, presentada per la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, els quals han fet modificacions i han introduït canvis a la proposta inicial durant la seva presentació al plenari de l’Ajuntament d’Olot.

 

195 habitatges a la Borsa de Lloguer Social d’Olot

Paral·lelament, la sessió plenària d’aquest juny ha mostrat com Olot continua ampliant la seva borsa de lloguer social. En concret, s’ha donat llum verda per unanimitat l'adquisició de dos nous habitatges situats al carrer Pala i el carrer Sant Bernat d'Olot, propietat de Bankia Habita i Livingcenter Activos Immobiliarios, respectivament.

Els dos habitatges, de 65 metres quadrats, suposen una inversió de 32.241,73 € i entraran a formar part del parc d'habitatges de lloguer social de la ciutat que, amb les noves incorporacions, disposa de 195 immobles. L'adquisició dels nous habitatges s’ha fet mitjançant el dret de tanteig i retracte.

Seguint amb aquesta temàtica, al ple també s’ha fet un pas més per a la construcció de la promoció d'habitatge públic més important de la ciutat amb 87 nous pisos al barri de Sant Cristòfor, una de les inversions més rellevants del Pressupost de l'Ajuntament d'Olot per al 2022.

Avui s’ha aprovat el conveni urbanístic i els expedients d'expropiació acordats amb Incasòl i els 6 propietaris dels terrenys i finques, uns passos necessaris per poder tirar endavant la iniciativa. El punt ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern de JuntsxCat, el vot contrari del PSC i l'abstenció d’ERC i la CUP. El ple del mes de maig passat ja va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del polígon d'actuació del carrer Sant Cristòfor i el Pont de Santa Magdalena amb els vots a favor de l'equip de govern de JuntsxCat, l'abstenció d'ERC i la CUP i el vot contrari del PSC.

 Olot forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

El plenari d'aquest dijous ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals l'adhesió del Consistori a la Xarxa de Ciutats Saludables (RECS), una agrupació de ciutats que – dins de la FEMP – s'ha unit a l'empara dels principis i activitats d'acord amb el programa 'Ciutats Saludables' de l'Organització Mundial de la Salut.

La iniciativa segueix l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i suposa un impuls i promoció d’activitats i accions per fer d’Olot una ciutat més saludable posant la salut en un lloc destacat de l’agenda social, econòmica i política. La idea és potenciar la inclusió i la participació ciutadana en la promoció de la salut.

Seguint els passos necessaris per a poder percebre i gestionar els fons per a la recuperació Next Generation de la Unió Europea, el ple de l'Ajuntament d'Olot també ha aprovat per unanimitat el Pla de Mesures Antifrau - que conforma el Sistema d'Integritat Institucional- i que suposa el desenvolupament del Codi Ètic i de Bon Govern aprovat el 2016.

En conjunt, es tracta d'un compromís de lluita contra el frau que inclou la Declaració Institucional de lluita contra el frau, la creació del Comitè Antifrau i una Bústia Ètica que permetrà informar i denunciar de forma anònima accedint al web de l'Ajuntament d'Olot (apartat Transparència).

El ple d'aquest dijous també ha aprovat per unanimitat la dissolució i liquidació de la Fundació Museu dels Sants, que actualment es gestiona des de l'Àrea de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot.

També s'ha aprovat la pròrroga del conveni d'encàrrec de gestió per al menjador de les escoles bressol a l'IE Greda amb els vots favorables de l'equip de govern de JuntsxCat, amb el suport d’ERC i el PSC i l'abstenció de la CUP.

Al mateix temps, l'Ajuntament d'Olot també ha aprovat la modificació de crèdit número 4 del Pressupost Municipal - amb els vots a favor de l'equip de govern JuntsxCat, ERC i PSC i abstenció de la CUP -  i les addendes 18 i 19 del Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació d'aquest 2022 amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat amb el suport del grup d’ERC i el vot contrari del PSC i la CUP.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...