Notícies més llegides



Motor


Girona

Robert Espígol: “L’adquisició de Renault i Dacia suposa un gran salt endavant”

Motor  -  23/06/2022  -  10:10

El gerent d’Interdiesel valora molt positivament l’operació, que consolida l’expansió geogràfica de la companyia a la demarcació gironina


Robert Espigol / GN

Robert Espigol / GN



L’empresa Interdiesel S.A., una de les grans companyies de l’automoció a la demarcació gironina, va fer oficial el mes passat la compra de la concessio de Renault i Dacia a la província, una absorció que consolida l’estratègia expansiva de la firma arreu de les comarques gironines. Segons el gerent, Robert Espígol, l’operació implica un creixement transversal: “Pel que fa als treballadors, l’absorció ha suposat un creixement de la plantilla d’entre un 40% i un 50%, tant de personal (actualment, per sobre del centenar de persones) com de facturació. Hem crescut el doble, tot i que ara per ara les xifres són totes provisionals, i més tenint en compte que en aquests moments, a causa del context, hi ha molts de canvis i l’històric no és del tot vàlid.”.

 

Què suposa per a Interdiesel la recent adquisició del concessionari Renault i Dacia a la demarcació gironina?

Suposa un gran salt endavant, tant des d’un punt de vista de volum com de facturació és un creixement important. Som un grup familiar, a la zona nord de la demarcació fa temps que hi som presents amb Toyota i Nissan, i ens hem anat expandint cap a la capital primerament amb Lexus, després amb les motocicletes Silence i ara amb aquesta nova operació. Renault i Dacia és una marca que representa uns volums de facturació molt diferents respecte a les altres firmes que tenim, i això fa que sigui un augment significatiu. 

 

Es tracta, doncs, d’una estratègia geogràfica?

Sí, correcte. Aquesta estratègia ja hi era, tenint en compte que en el seu moment ja vam apostar per Lexus o Silence en àmbit provincial, i ara ens ha sortit aquesta oportunitat amb Renault i Dacia i l’hem pogut gestionar i arribar a un acord. 

 

Com s’ha traduït el creixement de la companyia amb l’adquisició d’aquesta concessió?

Pel que fa als treballadors, l’absorció ha suposat un creixement de la plantilla d’entre un 40% i un 50%, tant de personal (actualment, per sobre del centenar de persones) com de facturació. Hem crescut el doble, tot i que ara per ara les xifres són totes provisionals, i més tenint en compte que en aquests moments, a causa del context, hi ha molts de canvis i l’històric no és del tot vàlid. 

 

L’adquisició de Renault i Dacia a la província suposarà canvis logístics o en la plantilla?

No. Hem assumit el cent per cent de la plantilla, i les instal·lacions de Girona es mantindran a mitjà termini. On sí que hi haurà canvis, a curt termini, serà a les instal·lacions de Figueres, on volem crear un HUB per integrar-hi totes les marques. Tenim un projecte d’ampliació de les instal·lacions actuals, que en el transcurs d’un any o un any i poc es doblaran. 

 

Aquesta operació de la concessió de Renault i Dacia va molt lligada amb els reptes del sector, cada vegada més creixents i exigents?

Sí, ens trobem en un moment molt convuls en pràcticament tots els sectors, però al món de l’automoció potser encara més perquè s’està qüestionant gairebé tot: el model de distribució, el tamany dels concessionaris… Crec que en aquests pròxims anys veurem més canvis que durant els últims cent anys. Hi ha un canvi de paradigma, un canvi del model de negoci, i la nostra aposta anava precisament dirigida en aquest motiu: tot passa per tenir un cert volum per poder-se mantenir en aquest sector. No és que sigui un fet concloent, però considerem que el camí va cap aquí. 

 

Parla d’una època de canvis. La sostenibilitat ha de ser un pal de paller, en aquest sentit?

Sí, exacte. A Europa anem a la capçalera amb relació a la resta del món amb el que fa referència a la gestió energètica i de contaminació, i sabem que en pocs anys arribaran uns reptes molt grans vinculats amb la reducció d’emissions, i això només passarà per l’electrificació dels vehicles sempre que no aparegui una tecnologia alternativa.  

 

L’adquisició de Renault i Dacia a la província suposarà canvis logístics o en la plantilla?

No. Hem assumit el cent per cent de la plantilla, i les instal·lacions de Girona es mantindran a mitjà termini. On sí que hi haurà canvis, a curt termini, serà a les instal·lacions de Figueres, on volem crear un HUB per integrar-hi totes les marques. Tenim un projecte d’ampliació de les instal·lacions actuals, que en el transcurs d’un any o un any i poc es doblaran. 

 

La firma Interdiesel compta amb més de 40 anys d’experiència en el sector de l’automoció. Quins són els eixos vertebradors d’aquest projecte?

Nosaltres ens dediquem al sector amb exclusivitat, no tenim altres activitats paral·leles que no estiguin vinculades amb l’automoció, i crec que aquesta dedicació és precisament el nostre secret. És una empresa familiar, hi destinem molts esforços personals i no sé si és un encert o un error, però estem molt centrats en aquest àmbit, que ens agrada i ens apassiona, i no hem diversificat amb l’objectiu de dedicar-nos a altres temes. 


Autor: Redacció


#girona #interdiesel #intercargirona #renault #dacia


#robertespigol #girona #interdiesel #intercargirona #renault #dacia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...