Notícies més llegides



Alt Empordà


El Port de la Selva

El Port de la Selva saluda l’estiu amb l’onzena edició de la mostra TramuntanART

Alt Empordà  -  25/06/2022  -  20:52

L’activitat artística s’ha inaugurat avui i s’allargarà fins al pròxim 3 de juliol


TramuntanART - Manuel Menéndez / GN

TramuntanART - Manuel Menéndez / GN



La localitat alt-empordanesa del Port de la Selva ha donat avui la benvinguda a l’estiu amb les seves millors gales artístiques. En aquest sentit, el nucli costaner ha inaugurat l’onzena edició de la mostra d’art TramuntanART, que s’allargarà fins al pròxim diumenge 3 de juliol. 

Com és habitual, i al cap de fi esdevé l’essència de la iniciativa artística, el tema de les obres presentades ha d’estar relacionat amb la tramuntana i les seves conseqüències. Totes les propostes i creacions es faran a l’aire lliure durant el transcurs de la mostra, concretament en els espais habilitats per exposar les obres, que podran exhibir diferents disciplines: des d’escultures o instal·lacions fins a pintures murals o qualsevol tècnica que resulti adequada per fer obres adients per romandre a la intempèrie. 

Com sempre, la mostra del Port de la Selva congregarà artistes de qualsevol edat i país, tot i que enguany, i de manera excepcional per temes de gestió derivada de la Covid-19, no s’han inclòs totes les disciplines artístiques.

Programa i artistes

Amb relació a la programació d’aquesta onzena edició, el tret de sortida d’avui ha estat marcat pel muntatge de les obres per part dels artistes. Al vespre, a quarts de nou, s’ha efectuat la presentació del TramuntanART d’aquest 2022, mentre que a les deu de la nit el passeig Mil·lenari s’ha il·luminat amb una projecció de llums. 

Del 25 de juny al 3 de juliol serà el temps en el qual els artistes podran crear les seves representacions murals, concretament al Moll gros i al dipòsit d’aigua de la Punta de la Creu. A més, cada dia, des de les deu a les dotze de la nit, es continuarà il·luminant el passeig Mil·lenari. Finalment, el diumenge dia 3 de juliol la mostra abaixarà la persiana. 

Pel que fa als noms propis dels creadors i creadors d’aquesta edició, a la zona del passeig mil·lenari hi haurà situades les escultures d'artistes de renom com l'escultor Samuel Salcedo (artista que presideix el cartell d'aquesta edició), Joan Priego, Eudald de Juana, Emili Armengol, Teresa Riba, Mercè Pla, Silvia Juez, Josep Canals, Núria Efe, Mercè Riba, Ares, Carles Arfelis, Joan Artigas, Carles Bros, Lluís Cera, Pilar Farrés, Michelle Wilson, Fiona Morrison,  Manel Menendez, Joan Molins, Conxa Moreno, Pilar Pineda, núriaPallisera, Manel Marzo-Mart o Santial. Seguint pel port d'en Reig s’exhibiran  les instal·lacions d'Assumpta Planas, Jordina Díaz, Pepa Mach i Jordi Bonareu, i a mesura que el visitant avanci anirà topant amb més instal·lacions fins a arribar a la pintura mural situada al moll, amb els artistes Werens i Rata con Corbata. Aquest any, però, encara es pot arribar més lluny, fins a la punta de la creu, on l'artista Igor Volkov posarà color al dipòsit d’aigua direcció a la Tamariua.


Autor: Redacció


#elportdelaselva #tramuntanart


#elportdelaselva #tramuntanart





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...