Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Treballs de sondeig d’un nou punt de captació d’aigua per a la xarxa d’abastament d’Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  29/06/2022  -  19:34

Permetrà establir un segon sistema de captació d’aigua potable a la ciutat




Ara fa dues setmanes van començar els treballs per al sondeig exploratori d’un possible nou punt de captació d’aigua per a la xarxa d’abastament de la ciutat. La companyia AGBAR s’encarrega d’aquesta actuació, que se centra en una part dels terrenys situats entre els carrers Josep M. Folch i Torres i la Ronda de les Fonts, al barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat.

Fins ara, les màquines ja han arribat a 50 metres de profunditat i la previsió és portar a terme una perforació de 200 metres per valorar la productivitat i la qualitat de les aigües de les formacions subjacents a les fluvio-volcàniques i de caracteritzar tots els nivells productius del sistema d’aqüífers fluvio-volcànics.

Paral·lelament, el resultat del sondeig permetrà marcar que Olot disposi d’un segon punt de captació d’aigua, ja que actualment la xarxa d’aigua potable únicament s’abasteix des de la zona del Parc Nou a través de 4 pous. “Aquest nou punt d’abastament permetrà reforçar i assegurar el bon funcionament dels sistemes autònoms de la ciutat, aportant tranquil·litat i assegurant la seva viabilitat”, ha destacat l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

Per la seva banda, el director territorial d’Agbar, Joaquim Vicens, ha ressaltat que els treballs avancen segons el previst i que la nova captació reforçarà el subministrament d’aigua potable d’Olot per “diversificar els recursos i la infraestructura per fer més resilient l’abastament” i omplirà el nou dipòsit de Benavent. La previsió és que amb aquesta perforació es disposi d’una òptima qualitat i quantitat d’aigua que pugui ser apta per al consum amb un tractament simple de potabilització.

Per dur a terme aquests treballs, s’ha reservat un espai de l’aparcament de la zona de les Fonts que no es podrà utilitzar mentre duri el sondeig; tasca que es porta a terme amb un sistema de ruptura per percussió que ha permès superar una primera capa de basalt que s’ha localitzat en aquest punt. Des d’AGBAR també informen que durant aquests quinze dies que es realitzin els treballs, es poden sentir vibracions i sorolls a conseqüència de l’exploració.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...