Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Primer taller formatiu i participatiu del projecte Bicis Actives a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  06/07/2022  -  19:16

Una vintena de persones han participat del taller que ha permès reparar una quinzena de bicicletes i, part d’elles, posar-les a disposició de col·lectius vulnerables




Aquest dimecres 6 de juliol s’ha portat a terme el primer taller de Bicis Actives, la nova iniciativa de mobilitat impulsada per l’Ajuntament d’Olot amb el suport de l’Adad L’Encant i l’Aula Format per facilitar bicicletes a persones en situació de vulnerabilitat, potenciant models de mobilitat més sostenibles i impulsant sistemes d’economia circulars que permetin recuperar bicis en desús.

A finals d’aquest passat mes de juny es va consolidar la signatura del conveni de col·laboració del Consistori amb les dues entitats i, aquest dimecres, ja s’ha portat a terme el primer dels 6 tallers que s’han previst, oberts a tota la ciutadania i en espais públics. Concretament avui el Firal d’Olot ha estat l’emplaçament per a la realització d’aquest taller que ha aplegat una vintena de persones i ha permès restaurar un total de 15 bicicletes. Gran part dels assistents eren veïns i veïnes de la ciutat que volien aprendre a arreglar les seves bicicletes i han aprofitat l’avinentesa. A part, també s’han sumat voluntaris que han col·laborat en la recuperació de bicis per a les persones en situació de vulnerabilitat. 

D’aquesta manera es dona el tret de sortida al projecte i, tal com marca el conveni, l’Adad L’Encant serà l’encarregada de gestionar la flota de bicicletes des del seu nou local situat a la Ronda Fluvià, 18; seu de Bicis Actives i des d’on es gestionarà la recepció, cessió i retorn de les bicicletes. A més, en aquest espai també es portaran a terme les operacions de manteniment i revisió amb l’ajuda dels alumnes de l’Aula Format, els quals també han col·laborat aquest dimecres en el primer taller participatiu. Paral·lelament, Adad L’Encant s’ha encarregat de posar a disposició d’aquest projecte un treballador a temps parcial – una persona en cerca activa de feina i en procés de legalització nacional a través de contractes de treball – perquè s’encarregui de gestionar el projecte i realitzi les tasques de gestió i manteniment de la iniciativa.

Aquesta iniciativa està oberta a tota la ciutadania i, per poder optar a la cessió d’una bicicleta, només cal que els sol·licitants de bicis estiguin avalats pel CASG o alguna altra entitat social integrades al programa Bicis Actives.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...