Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

El Pla de Gestió d’El Canal preveu convertir l’equipament en un referent cultural a nivell nacional

+ Notícies  -  13/07/2022  -  15:29

Inclou el període 2022-2025, passar de 303.808 a 850.000 euros de pressupost i augmentar d’un a quatre els espais destinats a la creació per part de professionals, col·lectius i companyies que treballen les arts escèniques i les arts en viu


Sala Koprotkin

Sala Koprotkin



El Pla de Gestió 2022-2025 del Centre d’Arts Escèniques (CAE) Salt-Girona, El Canal, ja és una realitat i es tracta d’un document que s’ha impulsat amb l’objectiu de convertir l’equipament en un referent pel sector de les arts escèniques i per a la promoció i difusió cultural a nivell saltenc, gironí i nacional. El document inclou passar d’un a quatre els espais de creació i anar augmentant el pressupost que actualment és de 303.000 euros fins a arribar als 850.000 euros l’any 2024.

 Des del Pla de Gestió es posa en valor que el CAE és un equipament de primer nivell, una base a partir de la qual s’explotaran totes les possibilitats que ofereix, buscant el suport de les administracions i sumant complicitats amb tots els agents de les arts escèniques del territori i del país.

 En aquesta línia, el gerent d’El Canal, Xavier Díaz, explica que “el Pla de Gestió ens dibuixa el full de ruta sobre el qual treballarem durant els propers anys i que té l’objectiu principal de donar un impuls a l’equipament per tal que sigui un referent a Salt, Girona i Catalunya dins el sector cultural”.

 “Dins aquest objectiu general se’ns plantegen reptes que afrontem amb molta il·lusió i ambició com són el de promoure produccions escèniques, responent a les necessitats reals del sector, i fer possible el desenvolupament de projectes de qualitat i competitius en el mercat escènic”, afegeix Díaz.

 L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, situa la nova etapa del CAE com “un nou pas endavant per consolidar-nos, encara més, com un referent per al sector de les arts escèniques. La cultura és un dels eixos vertebradors sobre els quals estem construint el Salt del futur i, El Canal, estem convençuts que és un dels nostres elements més destacats”.

 “A partir de les possibilitats del Centre d’Arts Escèniques i de les sinergies que es potenciaran entre els altres equipaments i les propostes culturals ja existents a la vila, gràcies al seu Pla de Gestió les podrem optimitzar perquè tothom en gaudeixi, companyies i espectadors”, argumenta Viñas.

Una proposta ambiciosa

Per complir amb aquests reptes el Pla de Gestió preveu potenciar l’estructura operativa d’El Canal i, a partir de l’augment dels recursos econòmics, afrontar l’activitat del centre de forma qualitativa i generar un impacte positiu en el sector de les arts escèniques i en el territori.

 En aquest sentit, si el pressupost actualment és de 303.808 euros, es treballa per generar col·laboracions amb altres administracions i el sector privat, al mateix temps que s’optimitzarà el rendiment de l’equipament per anar elevant el pressupost i situar-lo en els 850.000 l’any 2024. A hores d’ara ja s’hi ha sumat la Diputació de Girona.

 El Pla de Gestió inclou l’augment dels espais per a la creació de l’equipament i passar de la sala actual (el teatre) a quatre espais tècnicament equipats per al treball dels professionals, col·lectius i companyies.

  • Espai 1: Sala – teatre El Canal.
  • Espai 2: Sala d’assaig El Canal – amb possibilitat de ser destinat a l’exhibició per treballs de petit format.
  • Espai 3: Sala d’assaig La Kropotkin – amb possibilitat de ser destinat a l’exhibició per treballs de petit format.
  • Espai 4: Nau 2 la Guixera – destinat a la creació i producció de Circ.

Des de l’any 2019 El Canal és un equipament de gestió directa de l’Ajuntament de Salt després que es dissolgués el consorci del qual en formava part i, un any després, els ajuntaments de Salt i Girona van signar un conveni de col·laboració per començar a treballar en els objectius que ara es descriuen al Pla de Gestió.

 Dins el marc de la col·laboració per al desenvolupament i consolidació del CAE, el document compta amb el vistiplau de la Comissió Representativa-Institucional dels ajuntaments de Salt i Girona.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...