Notícies més llegides



Política


Banyoles

Quim Fernàndez serà el candidat del PSC a l’alcaldia de Banyoles

Política  -  20/07/2022  -  12:26

El candidat socialista proposa una regidoria de l'Estany, perquè "Banyoles té la necessitat que algú s'ocupi de regular l'ús de l'aigua, vetllar pel seu bon ús, tenir cura dels recs i gestionar i vigilar l'entorn"


Quim Fernández

Quim Fernández



Quim Fernàndez, fins ara portaveu del grup Convivència i Progrés vinculat a Candidatura de Progrés, serà el candidat del PSC a Banyoles en les eleccions municipals del 2023. Fernàndez, periodista de 54 anys, encapçalarà la primera llista dels socialistes a la capital del Pla de l'Estany des de 2011. El candidat representarà també la nova agrupació del PSC a Banyoles i el Pla de l'Estany que es constituirà oficialment en les pròximes setmanes. Al mateix temps es proposa consolidar la presència d'una alternativa progressista i d'esquerres a Banyoles en benefici d'un projecte de ciutat que doni solució a les mancances que ha demostrat l'equip de govern municipal, en especial durant els últims quatre anys, en relació amb la gestió dels residus, les polítiques d'habitatge, la mobilitat, la promoció de Banyoles com a referència a la demarcació de Girona, la crisi del comerç, els valors de la sostenibilitat o l'aplicació d'un urbanisme al servei d'un model de ciutat que doni prioritat a les persones i les fórmules no contaminants de circulació.

"El govern de Banyoles posa pedaços. No actua segons una planificació i la ciutat se'n ressent a tots nivells. No hi ha una idea general sobre la qual es pugui justificar, per exemple, la posició de Banyoles en la convocatòria de les ajudes dels fons Next Generation i correm el risc de perdre una oportunitat històrica. I tampoc no hi ha una idea concreta, per posar dos exemples, del que ha de ser la mobilitat o l'accés a l'habitatge, tot i que podem estar segurs que al programa electoral del govern hi haurà una llarga llista d'intencions en aquests àmbits i d'altres que seran el reflex de tot el que no s'ha complert durant aquest mandat", analitza Fernàndez.

Les conseqüències de l'acumulació de residus a les illes de contenidors –i les crítiques als contenidors mateixos, la renovació dels quals no satisfà gairebé ningú- s'ha convertit en un problema persistent i malgrat que el recent canvi de model es va anunciar com la solució definitiva a les acumulacions i la mala imatge dels últims dos anys, de moment no dona els resultats esperats. "Sempre s'ha de deixar un marge de correcció en l'aplicació dels nous models i un cert temps per consolidar la gestió, però d'allà on veníem els resultats, més que ser immediats, havien de tendir a una imatge que, avui, no es dona i que exigeix un esforç suplementari", descriu el candidat.

"El problema d'aquesta ciutat és que el govern està més interessat en què no passi res perquè sembli que tot va bé, que no pas a fer una aposta en ferm a favor de la transformació de Banyoles i entomar que ja no som un poble, que la societat canvia i que la gestió dels recursos municipals exigeix una visió més àmplia", explica el candidat del PSC. Fernández posa un exemple del què hauria de ser la Banyoles de 2023: "Per què Banyoles no té un regidor que es digui de l'Estany, més enllà o integrat a l'àrea de medi ambient, que assumeixi el càrrec de batlle d'aigües, però amb una responsabilitat específica? Un regidor que s'ocupi de regular-ne i vetllar pel seu bon ús, de tenir cura dels recs o gestionar-ne i vigilar l'entorn, és una necessitat si tenim present que, malgrat que Banyoles és molt més que l'estany, aquest és el nostre principal valor", conclou Fernàndez, que atribueix aquesta mancança a un mètode polític desgastat: "Arribarem a les eleccions amb un govern que haurà fet setze anys. Quatre legislatures donen per molt i no fa pas la impressió que aquest govern hagi aprofitat el temps per fer tot el que convenia".


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...