Notícies més llegides




Política


Lloret de Mar

Junts la Selva, present a la celebració de Santa Cristina de Lloret de Mar

Política  -  24/07/2022  -  21:28

Representants locals i també de l’executiva del partit han assistit al tret de sortida de la festa major lloretenca, que ha inclòs activitats tan icòniques com la processó a l’ermita de Santa Cristina o el Ball de Plaça


Celebració de Santa Cristina de Lloret de Mar

Celebració de Santa Cristina de Lloret de Mar



Avui, 24 de juliol, la localitat de Lloret de Mar ha celebrat la Festa Major en honor a la seva patrona, Santa Cristina, un acte que com ja és tradicional inclou diversos esdeveniments, com ara la regata S’Amorra Amorra, la processó a l’ermita de Santa Cristina o l’icònic Ball de Plaça a la plaça de la Vila. 

La festivitat ha estat seguida per centenars de persones, entre les quals els representants de Junts per Catalunya la Selva. En aquest sentit, un dels seus membres, el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha piulat a través del seu compte de Twitter: “Present als actes de la celebració de Santa Cristina a Lloret de Mar. Una celebració molt especial a la comarca de la Selva”. 

Més enllà d’una nodrida representació de polítics locals, la formació també ha comptat amb la presència de noms destacats del grup, com ara el secretari general Jordi Turull, que també ha utilitzat la xarxa social de Twitter per descriure l’activitat d’avui: “De bon matí a Lloret a la celebració de Santa Cristina. Una festa molt arrelada i d’una combinació i bellesa paisatgística, espiritual i de costums marítims increïble”. Alguns dels altres representants polítics de la formació eren el conseller Jaume Giró; la diputada Antònia Batlle; el director dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Girona; l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el coordinador de Junts a Lloret, Romà Codina o qui serà el candidat a Lloret, Jordi Martínez, entre d’altres.
 

Actes estrella

La festivitat d’avui s’ha iniciat aviat, a partir de les vuit del matí, mitjançant la processó marítima fins a l’ermita de Santa Cristina. L’acte va acompanyat per diverses embarcacions que, després, competeixen a la regata S’Amorra Amorra, que actualment està formada per nou embarcacions corresponents al Club Nàutic, al Club Marina Casinet, a l’Obreria de Santa Cristina, a l’Obreria de Sant Elm, al Gremi d’Hotelers, al Club de Rem Pescadors, a l’Ajuntament, a Es Vano i al Club de Rem Sant Romà. Expliquen que la tradició va començar molt enrere, a finals del s. XIX, quan ja hi ha constància de les primeres regates de llaguts de pesca des de Lloret de Mar fins a Santa Cristina. Finalment, el Ball de Plaça -conegut també com a Dansa de les Almorratxes-, es balla cada dia 24 i 26 de juliol a la plaça de la Vila amb el protagonisme de quatre parelles de balladors. Enguany, aquest activitat folklòrica ha recuperat l’aforament habitual, de prop de 600 cadires.

Aquests són els actes més rellevants de la Festa Major lloretenca, tot i la programació d’aquests dies festius al municipi selvatà inclouen moltes altres propostes: des de concerts i ballades de sardanes fins a activitats infantils o representacions teatrals, entre d’altres.


Autor: Redacció


#lloret #santacristina #junts #laselva


#lloret #santacristina #junts #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...