Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d’Aro desenvoluparà el programa ‘Fem Platja!’ fins a finals de setembre

Baix Empordà  -  26/07/2022  -  17:29

L’obtenció dels principals estàndards de qualitat és l’objectiu prioritari de l’acció municipal




El programa integral ‘Fem Platja! 2022’ de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró es desenvoluparà fins al 25 de setembre, i inclourà aspectes bàsics com la gestió de la neteja de la façana marítima o el disseny del pla de socorrisme, així com altres punts relacionats amb els estàndards de qualitat  o la informació ciutadana. D’altra banda, durant aquest any s’eliminen del tot les mesures per afrontar la pandèmia de la Covid-19, i alhora es recuperen les plataformes aquàtiques. 

En concret, l’equip humà d’aquest programa està format per 48 persones i un pressupost de 725.000 euros anual. Contempla un conjunt d’accions mitjançant les quals s’ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: la Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten el distintiu ‘Q’ de Qualitat Turística i el ‘Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà’. Paral·lelament, la Platja Gran també disposa del certificat ‘Turisme per a tothom’, i el Camí de Ronda de S’Agaró també és ‘Itinerari Blau’ per a recorreguts que uneixen platges amb Bandera Blava i amb un conjunt d’atractius i serveis. 

D’altra banda, el servei de salvament a càrrec de ProActiva també estarà vigent fins al 26 de setembre amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, amb 15 o 25 socorristes i 7 o 9 punts de vigilància actius, segons el moment de l’estiu. També hi ha servei propi d’embarcació de rescat, motocicleta per a desplaçaments interns i un total de cinc desfibril·ladors, a més d’un punt autònom de SOS ubicat a la Cala del Pi. A més, també es distribueixen fins a 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats. 

Mesures d’accessibilitat

El programa també vetlla per aplicar mesures d’accessibilitat que facilitin el gaudi del bany a les persones amb necessitats especials de mobilitat. Com a novetat en aquesta línia destaca la instal·lació d’espais per atendre aquestes persones i els seus acompanyants a tots els llocs de punt de socors on hi ha una plataforma sobre la sorra, coberta amb una carpa i connectada amb una de les passeres que uneixen la zona de vianants i trencaones. 

Manteniment i neteja

Una de les tasques principals són les accions de manteniment i neteja. Així, l’empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors on treballa, d’una banda, la gran maquinària de neteja -cada matinada-, i de l’altra, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. A més, també hi ha instal·lades papereres de reciclatge amb cinc fraccions -paper, vidre, envasos, FORM i rebuig- en tots els punts, i també es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per a la neteja en primera línia de mar, així com una segona embarcació per a les zones de difícil accés.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...