Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

Renfe implantarà plaques fotovoltaiques a la seva Base de Manteniment de Barcelona Can Tunis

+ Notícies  -  27/07/2022  -  13:16

La implantació d’energia fotovoltaica a 14 bases de manteniment cobrirà el 41% de les seves necessitats d’energia elèctrica i suposarà un estalvi de 3,8 milions d’euros l’any


Plaques fotovoltaiques

Plaques fotovoltaiques



Renfe implantarà plaques fotovoltaiques per a autoconsum sense excedents d’energia a les seves bases de manteniment principals, amb l’objectiu d’optimitzar-ne el consum elèctric amb recursos propis, segons la proposta d’inversió presentada pel president de Renfe, Isaías Táboas, a la reunió del consell d’administració de la companyia.

La implantació d’energia fotovoltaica es durà a terme a les 14 bases de manteniment de Renfe, que en el seu conjunt, tenen una mitjana de consum anual que assoleix els 40.000 MWh/any:  el Complex Fuencarral, BMI La Sagra, Complex Santa Catalina i Cerro Negro, BMI Villaverde, NMBI Valladolid, BM Màlaga AV, BM Barcelona Can Tunis AV, BMI Màlaga, BM El Berrón, BM Salamanca Motor, BM Balmaseda, BM Miranda Motor, BM Saragossa i BM Bunyol.

La inversió global d’aquest projecte per al subministrament i instal·lació d’energia fotovoltaica puja a 12 milions d’euros, i cobrirà el 41 de les necessitats d’energia elèctrica d’aquests tallers, amb un estalvi de 3,8 milions d’euros l’any, amb la qual cosa la inversió quedarà totalment amortitzada en 3,1 anys. Així mateix, permetrà reduir tant el consum energètic demandat de la Xarxa com l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

La suma de les plantes fotovoltaiques de Renfe suposa una potència total d’11 MWp, que generaran més de 16.000 MW/h/any d’energia per al consum. Una llarg consumeix de mitjana 3.5 MWh/any, el que representa en consum més de 4500 llars/any.

Compromís amb la sostenibilitat

 La sostenibilitat és un dels eixos del Pla Estratègic de Renfe, per la qual cosa manté una política activa de disminució del reduït impacte ambiental que genera la seva activitat, especialment en l’ús d’energia. En aquest sentit, incideix de manera especial en el procés de compra d’energia, ja que el 100% del subministrament elèctric per a la tracció dels seus trens, tant de viatgers com de mercaderies, procedeix exclusivament de fons renovables.

La companyia genera un estalvi per a la societat de 305 milions d’euros cada any, si s’avalua en termes econòmics l’impacte sobre el canvi climàtic, la contaminació i la taxa d’accidents que hagués hagut de realitzar aquest transport per altres mitjans, com l’avió, el camió o l’automòbil.

La circulació diària de tots els trens evita a l’any l’emissió de 5,7 milions de tones de CO2 i suposa un estalvi d’1,1 milions de tones equivalents de petroli, el que repercuteix directament no només en la lluita contra el canvi climàtic sinó també en la salut pública.

Aquestes dades permeten quantificar l’aportació de Renfe a la sostenibilitat i confirma el ferrocarril com el mitjà de transport de viatgers i mercaderies menys contaminant.


Autor: Redacció


#renfe


#renfe





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...