Notícies més llegides



+ Notícies


Llívia

La Covid persistent centrarà enguany els “Debats sobre medicina actual” que promou l’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia

+ Notícies  -  05/08/2022  -  12:57

La jornada es durà a terme el dijous 11 d’agost, amb la participació de membres de la Plataforma d’Afectats i Afectades per la Covid




La Covid persistent centrarà, aquest any, els “Debats sobre medicina actual”, jornada que coorganitzen l’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia. L’acte, que és obert al públic en general, es durà a terme aquest pròxim dijous, 11 d’agost, a partir de les 19 hores, a la sala d’actes del museu. La jornada comptarà amb la participació d’Adriana Castanyer (especialista en rehabilitació pulmonar, directora adjunta de la Clinique du Souffle la Solane (Oceja); Joan Lluís Aliaga, cap de pneumologia de l’Hospital de Cerdanya; Sílvia Soler, portaveu de la plataforma d’afectats i afectades per la Covid persistent;  i tot el públic assistent. (Debat obert a tothom). L’acte serà moderat pel periodista de Catalunya Ràdio a l’Alt Pirineu, Eloi Barrera.

La covid persistent afecta una part important de la població infectada (es calcula que un 80% d’aquesta pot tenir un o més símptomes persistents), però passa molt més desapercebuda, i no té tant ressò mediàtic com el virus. Els malalts de Covid persistent es senten desatesos, i no hi ha suficients tractaments per a poder-ne pal·liar els efectes.

La Clinique du Souffle La Solane i l’Hospital de Cerdanya treballen conjuntament en un projecte de rehabilitació de malalts de Covid persistent, un projecte pioner, cerdà i transfronterer. Hi ha hagut notables avenços, mentre segueix el dia a dia de milers de pacients que encara pateixen els efectes, molts mesos i anys després d’haver contret el virus. El projecte es va donar a conèixer, precisament, en la jornada dels “Debats sobre medicina actual” de l’any passat.

La idea de la jornada d’aquesta edició és divulgar aquesta realitat —la Covid persistent—, detallant quins són els seus efectes, que afecten milers de persones. Trobar respostes, solucionar dubtes i conèixer els avenços que han de permetre que centenars de pacients puguin recuperar i tornar a guanyar qualitat de vida, seran els objectius de la jornada.

Els “Debats de la medicina actual” compten amb el suport de l’Ajuntament de Llívia, la Diputació de Girona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La jornada serà retransmesa en directe pel canal de YouTube del museu:

https://www.youtube.com/watch?v=QGzGkE4EU74


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...