Notícies més llegides




Política


La Jonquera

El Partit Popular demana explicacions al Govern sobre la resolució que preveu 13 noves expenedories de tabac a Girona

Política  -  06/09/2022  -  20:00

El president popular a Girona, Jaume Veray, diu que l’Executiu de Sánchez “desconeix les necessitats del territori”




La diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Llanos de Luna, ha presentat avui una bateria de preguntes al Govern amb l’objectiu que doni explicacions sobre la precipitada resolució que va aprovar el passat juliol que preveu l’obertura de subhasta pública per a la provisió d’expenedories de tabac i timbre a la demarcació gironina. En aquest sentit, l’Executiu liderat per Pedro Sánchez recull que puguin obrir fins a tretze noves expenedories a la part nord de la província: una a Figueres, una a Vilablareix, una a Castelló d’Empúries i deu al terme municipal de La Jonquera (cinc a La Jonquera i cinc més a Els Límits). 

En aquest sentit, Llanos de Luna ha proposat que se suspengui aquesta resolució i que s’obre un període de diàleg amb el sector i els ajuntaments afectats amb els quals el Govern, segons apunta la formació popular, no va comptar a l’hora de prendre la decisió. D’altra banda, la diputada també ha preguntat el motiu pel qual no consta cap informe del Comitè Consultiu del Comissionat per al Mercat de Tabacs i, en cas de no existir, ha demanat conèixer en quins informes es basa la subsecretària d’Hisenda i Funció Pública per a dictar la resolució del 26 de juliol. 

Una mesura “desproporcionada”

Per la seva banda, el president del Partit Popular de Girona, Jaume Veray, que fa unes setmanes es va reunir amb propietaris i comerciants de la Jonquera, ha recordat que aquesta mesura és “del tot desproporcionada i està fora de lloc, ja que no té cap sentit sumar deu nous establiments d’aquest tipus a la Jonquera quan ja n’existeixen sis”. “Amb aquest increment s’incompleix la distància mínima de 150 metres entre expenedories de tabac, passant a ser només de 25 metres”, ha denunciat. 

En el cas concret de Vilablareix, Veray ha alertat que la recaptació de l’actual expenedoria no arriba al mínim requerit per poder instal·lar una altra a la mateixa població. Finalment, el president de la formació a les comarques gironines també ha insistit que amb aquesta resolució el Govern ha demostrat que “desconeix totalment la realitat i les necessitats de la província de Girona”.  


Autor: Redacció


#lajonquera #tabac #pp


#lajonquera #tabac #pp





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...