Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

CaixaBank obre la 'Convocatòria de Medi Ambient 2022' per donar suport a projectes de millora del patrimoni natural a tot Espanya

+ Notícies  -  08/09/2022  -  14:43

L'entitat financera destina un milió d'euros a iniciatives d'entitats de tot Espanya que treballin per la biodiversitat, la innovació ambiental, l'economia circular i el desenvolupament rural




CaixaBank ha llançat la 'Convocatòria de Medi ambient 2022' amb l'objectiu de donar suport a projectes d'entitats de tot Espanya que treballen per millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

La convocatòria està oberta fins a finals de setembre i a aquesta es poden presentar aquelles organitzacions sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d'un any l'activitat de les quals estiguin relacionades amb la protecció de la natura o el desenvolupament rural. Els projectes seleccionats poden obtenir un suport econòmic d'entre 5.000 i 20.000 euros. En total, la convocatòria té una dotació d'un milió d'euros.

CaixaBank ha posat en marxa la convocatòria a nivell nacional i ha llançat convocatòries conjuntes amb les fundacions amb les quals col·labora en alguns territoris: amb Fundación Bancaja a la Comunitat Valenciana i Fundació Caixa Castelló a Castelló; amb Fundación Ávila i amb Fundación Caja Segovia a Castella i Lleó; amb Fundación Caja Rioja, amb Fundación La Caja de Canàries, amb Fundació Iluro a la comarca del Maresme, amb Fundación Cajamurcia, amb Fundació Sa Nostra a Balears i amb CajaGranada Fundación a Granada, Jaén, Màlaga i Almeria.

A més, CaixaBank va llançar al costat de Fundación Montemadrid l'abril passat la 'Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible 2022' per posar en marxa projectes per 300.000 euros, aportats al 50% per totes dues entitats, en les Comunitats de Madrid i Castella-la Manxa.

Obert el termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds podran realitzar-se de manera online a la web de CaixaBank, així com a les webs de les fundacions col·laboradores i està previst que les entitats seleccionades es coneguin el pròxim mes de desembre. L'import de les ajudes no podrà superar el 80% del cost total del projecte.

Els projectes presentats hauran d'emmarcar-se en alguna de les següents tipologies:

Biodiversitat: projectes que fomentin la conservació, el restabliment i l'ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d'aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular, la convocatòria va dirigida a projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls o la fauna amenaçada o en perill.

Economia circular: projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb esment especial als plàstics.

Innovació ambiental: projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per reduir o evitar el dany ambiental).

Repte demogràfic vinculat a l'impacte ambiental: projectes que impliquin lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que, alhora, tinguin un component de protecció ambiental o d'impacte ambiental positiu.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb presència en 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com fer costat a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un nou Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

En el Pla Estratègic de CaixaBank 2022-2024, la sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del Grup i s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança.

Per a això, l'entitat financera ha fixat un seguit de compromisos, com el de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles, per finançar principalment iniciatives de transició energètica, microcrèdits per a estudiants, autònoms, microempreses o famílies i noves empreses que creïn ocupació; avançar en la descarbonització de la cartera per aconseguir zero emissions l'any 2050, per al que es publicaran els objectius de descarbonització el mes d'octubre; i aconseguir 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank.

Fruit de la seva tasca, CaixaBank és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència a Dow Jones Sustainability Index, MSCI ESG Leader Index, Stoxx Global ESG Leaders Indices, Euronext Vigeo index Euro 120, Solactive Europe Corporate Social Responsibility Index, Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, als índexs FTSE4Good, a l'índex d'igualtat de gènere Bloomberg Gender Equality index i a l'A List del CDP Climate Change, sent l'únic banc espanyol inclòs amb la categoria de Leadership.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...