Notícies més llegides



Política


Sarrià de Ter

Poble Actiu Sarrià de Ter denuncia 'poca transparència' de l'equip de govern en la contractació de personal

Política  -  17/09/2022  -  10:34

Denuncien que s'ha contractat un funcionari de carrera sense convocatòria pública i durant les vacances


Ajuntament de Sarrià de Ter

Ajuntament de Sarrià de Ter



Poble Actiu Sarrià de Ter (PAS), adscrit a la CUP, denuncia la "poca transparència" de l'equip de govern en la contractació de personal. Segons la formació, s'ha contractat un funcionari de carrera sense convocatòria pública, en plenes vacances d'estiu, i el govern local no facilita la informació al ple, tot i ser demanada de forma oficial.
 
Segons la formació, en múltiples ocasions els seus tres regidors han denunciat "la poca transparència i la dificultat d'accedir a certa informació de l'Ajuntament" de Sarrià. Aquest cop, però, consideren que es vulnera el seu dret a l'accés d'informació i "que podria tractar-se d'una irregularitat en la contractació d'un tècnic d'alt rang a l'ajuntament".
 
Segons expliquen en un comunicat, al ple de juliol, el partit va demanar informació referent a la contractació d'un tècnic, que consideraven que podria ser improcedent. L'equip de govern i de gestió no va donar resposta a l'oposició, de manera que van entrar la sol·licitud oficial el 4 d'agost i més d'un mes després, encara no s'ha obtingut la resposta.
 
Els regidors recorden que, segons la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública), "els regidors gaudeixen d'un estatus privilegiat d'accés a la informació i a la documentació municipal, i que el dret d'accés i consulta incorpora el dret a rebre una resposta a les seves demandes en un termini màxim de quatre dies i el dret a obtenir-ne còpies".
 
El PAS considera que aquesta situació reiterada provoca "indefensió" tant del ciutadà com dels set regidors de l'oposició (ERC governa en minoria, amb sis). La diferència, però, segons els regidors del PAS, és que en aquest cas es tracta d'una contractació pública feta amb un procediment que podria ser "irregular".
 
"El maig de 2022, l'Ajuntament de Sarrià de Ter convoca una persona per posar ordre dins el consistori, en relació amb àrees de treball i nombre de treballadors. En primera instància, aquesta persona desenvolupa la tasca de forma voluntària, segons va justificar l'equip de govern", diuen.
 
"Posteriorment, l'oposició pregunta per les factures pagades a aquesta persona, en concepte de serveis independents, a un preu de 45 € l'hora, i finalment, es descobreix que, amb només dos mesos, ja ha passat de voluntari a funcionari de carrera (nomenat com a secretari accidental) a l'Ajuntament de Sarrià de Ter en comissió de serveis, segons diu ERC Sarrià de Ter", explica la formació.
 
El PAS argumenta que la comissió de serveis és un dels sistemes extraordinaris de provisió de llocs de treball i que, per tant, s'hi pot recórrer "per triar arbitràriament la persona que ocuparà un determinat lloc de treball" i que cal oferir-se amb una convocatòria pública i no s'ha fet.
 
"A més a més, aquesta persona ha estat habilitada com a secretari accidental de la Corporació sense pertànyer al cos de secretaris oficials de l'Estat, la qual cosa és un requisit bàsic per ocupar aquest lloc tan important de qualsevol ajuntament", diuen.


Autor: Redacció


#pobleactiu #sarria #lacup


#pobleactiu #sarria #lacup





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...