Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Espai Cràter comença la tardor amb noves visites i tallers familiars

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  20/09/2022  -  20:09

El centre de referència en volcans, ciència i societat ha rebut més de 9.000 visitants en només dos mesos


Espai Cràter

Espai Cràter



Més de 9.008 persones han visitat Espai Cràter en només dos mesos. El mes de juliol, 3.252 persones han visitat l’exposició sobre vulcanologia i a l’agost, 5.756. “Estem molt contents de la bona rebuda i fem un balanç molt positiu d’aquest primer estiu d’obertura del centre”, afirma el director d’Espai Cràter, Xevi Collell, que també destaca la valoració dels visitants: “les persones que han vingut a Espai Cràter han puntuat amb una nota mitjana de 8,84 la seva experiència”.

Durant l’estiu, el centre de referència en volcans, ciència i societat ha dut a terme més de 30 visites guiades a l’exposició, que s’han fet principalment en català, però també en castellà, anglès i francès. Aquestes visites guiades han comptat amb una ocupació mitjana del 87% i en molts casos han penjat el cartell de complet.

La procedència dels visitants ha estat, majoritàriament, de l’estat Espanyol (90%). Sobretot, de les províncies de Barcelona (45%) i Girona (37%), però també de Tarragona (5,34%), València (2,27%), Lleida (2,18%), Madrid (1,49%) i Guipúscoa (1,08%), entre d’altres.

Del públic internacional, el país que més ens ha visitat és França (42%), seguit del Regne Unit (13%), els Països Baixos (8%), Bèlgica (7%), Alemanya (6%), Suècia (2%) i els Estats Units (2%). També han visitat Espai Cràter persones de Dinamarca, Itàlia, Mònaco, Polònia, Israel, Argentina, República Dominicana, Canadà, Emirats Àrabs o Austràlia, entre altres països.

Un públic també important han estat els mateixos garrotxins, que han representat un 18% del total de visitants de l’estiu. Xevi Collell explica que molta gent de la comarca ha aprofitat les vacances per conèixer Espai Cràter i d’altres han exercit de prescriptors, acompanyant familiars o amics que els visitaven. La població de la Garrotxa té entrada gratuïta a Espai Cràter durant tot el 2022.

El passat 16 d’agost, cinc mesos després de la seva obertura, Espai Cràter rebia la seva visitant número 30.000 i avui ja són més de 34.500 persones les que han pogut conèixer l’exposició sobre els volcans de la Garrotxa i del món. Ara, el centre encara la temporada de tardor amb noves visites guiades i tallers familiars, i activitats com la segona Setmana de la Vulcanologia o d’altres que s’anunciaran en breu.

Fer un geoinstrument i botànica volcànica, els tallers de tardor

Els tallers familiars de tardor a l’Espai Cràter començaran el dissabte 15 d’octubre. Les noves propostes tenen, com sempre, l’objectiu de promoure la ciència a través de l’experimentació, i en aquesta ocasió combinaran la ciència amb música i art.

“Fem un geoinstrument!” és el taller pensat per a famílies amb d’entre 4 i 7 anys. Els humans utilitzem les roques per a infinitat d’usos, fins i tot per fer música! En aquesta activitat, construirem un geoinstrument amb materials de l’entorn i ens el podrem emportar a casa!

A “Botànica volcànica”, les famílies descobriran les formes i característiques de les espècies vegetals de la Garrotxa, mentre fan una composició artística a través de la tècnica d’estampació. Les creacions se les podran endur a casa! L’activitat es recomana per famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys.

Continuen les visites guiades a Espai Cràter i al volcà Montsacopa

El dissabte 1 d’octubre, a 2/4 d’11 del matí, tindrà lloc la primera visita guiada d’aquesta tardor. Amb els comentaris de guies especialitzats, els assistents poden aprendre sobre els volcans mentre visiten l’exposició d’Espai Cràter, totalment interactiva, amb audiovisuals, experiències immersives, videomapatge o realitat augmentada.

També s’han previst noves visites guiades al Montsacopa, per conèixer tant les grederes com el cràter d’aquest volcà d’Olot. Les explicacions s’adapten a les edats i necessitats del grup.

Tota la programació de visites guiades i tallers familiars es pot consultar al web espaicrater.com, on també es poden comprar les entrades.


Autor: Redacció


#olot #espaicrater


#olot #espaicrater





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...