Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L’Ajuntament d’Olot ofereix una recepció a la Natàlia Juviñà

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  21/09/2022  -  12:48

Com a reconeixement a la tasca realitzada per la seva família en la salvaguarda del patrimoni de la ciutat


Recepció a la Natàlia Juviñà

Recepció a la Natàlia Juviñà



L’alcalde, Pep Berga, ha entregat a la Natàlia Juviñà una carta d’agraïment de l’Ajuntament d’Olot per la tasca duta a terme pel seu avi i el seu pare i pel seu compromís cap a l’art i a la ciutat. L’escrit s’ha lliurat a la recepció que el Consistori ha ofert a Juviñà com a reconeixement al compromís demostrat per la seva família que durant la Guerra Civil va ajudar a la salvaguarda del patrimoni.

El seu avi Joan Juviñà i el seu pare Robert Juviñà, amb el doctor Joaquim Danés, en aquell moment director del Museu – Biblioteca de l’Hospici, van ser protagonistes importants en la tasca de protecció del patrimoni de la ciutat. “Van posar en risc la seva integritat física i professional en uns moments tràgics i acabada la guerra van perdre la feina i el reconeixement social que mereixien... el que fem avui és un acte de justícia pòstuma” ha assegurat l’alcalde Pep Berga que ha afegit “no tothom pot dir que ha dormit durant anys guardant el Greco i fent possible que avui la ciutat pugui admirar aquesta joia que tenim la sort d’exposar a la ciutat”.

“Que dormia sobre el Greco n’era ben conscient perquè ho he sentit a dir des de sempre a casa i també perquè em deien que no deixés entrar ningú a l’habitació” ha recordat la Natàlia Juviñà a l’acte d’aquest matí a l’Ajuntament d’Olot. Acompanyada del seu fill, Juviñà -que actualment té 87 anys- ha agraït l’homenatge que “dedico al meu avi i el meu pare. Van fer tot el que van poder, ells i altres persones anònimes que ho van fer tot per al país”.

L’acte de reconeixement a la Natàlia Juviñà ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot. Ha comptat amb representants del Museu, l’Àrea de Cultura i Educació, i de l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura, que li ha fet entrega d’una reproducció del Greco i d’un llibre de la història de l’església Sant Esteve.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...