Notícies més llegides




La Selva


Arbúcies

Arbúcies inaugura l'Espai Cabrera, la porta d'entrada per descobrir el vescomtat

La Selva  -  23/09/2022  -  13:47

L'equipament, amb un cost d'1 milió d'euros, articularà l'oferta cultural entorn del patrimoni selvatà


Espai Cabrera / GN

Espai Cabrera / GN



Arbúcies ha inaugurat avui el nou Espai Cabrera, un edifici de nova planta que ha de ser la porta d'entrada per descobrir el vescomtat de Cabrera. Pel Consell Comarcal de la Selva, aquest nou equipament integrat dins l'estructura del Museu Etnològic del Montseny (MEMGA) "suposa un salt endavant pel que fa a la proposta turística i cultural al voltant de la nissaga medieval dels Cabrera".

L'Espai Cabrera articularà l'oferta ja existent al voltant del castell de Montsoriu i a altres elements patrimonials dels Cabrera a la Selva, per explicar l'important llegat que en queda a la comarca.

L'edifici s'ha dissenyat perquè l'entrada sigui atractiva i convidi a accedir-hi. Amb més de 600 metres quadrats de superfície, inclou espais com una sala audiovisual i espai per a la recerca, amb una zona d'arxiu de 500 metres lineals de prestatgeries, i de gestió i divulgació acadèmica dels fons bibliogràfics i arxivístics conservats.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha subratllat el rol que jugarà l'equipament en el projecte turístic Vescomtat de Cabrera, que implica tretze municipis de la comarca, i que "ha permès treure profit el patrimoni material i immaterial del vescomtat".

Al seu torn, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, remarca que l'espai permet "situar la nissaga dels Cabrera al lloc que li correspon a la història de Catalunya", "posar Arbúcies al centre del país" i mostrar que la història es pot explicar de forma didàctica i innovadora, fent-la accessible a tothom.

"Avui és un dia que per la gent d'Arbúcies és un honor i un orgull molt gran", ha dit Garriga, que ha celebrat la suma d'esforços de les diferents institucions implicades, ja que "fa molts anys que lluitem i treballem per desenvolupar el projecte, que s'ha anat fent per peces"

I és que les obres, portades a terme pel Consell Comarcal de la Selva amb un cost d'1.013,631,85 euros, s'han finançat a càrrec de Fons Europeus per al Desenvolupament Regional (FEDER), l'Ajuntament d'Arbúcies, el Departament de Cultura i la Diputació de Girona.

Un audiovisual per explicar l'origen del vescomtat

Un dels elements destacats del nou espai és l'audiovisual "Els Cabrera, el poder d'una gran nissaga", que detalla els orígens dels vescomtes de Girona-Cabrera i com van convertir Montsoriu en el seu centre de poder a partir de tecnologia 3D i una producció cinematogràfica d'alta qualitat. Per explicar això s'han creat de tres grans models virtuals del castell de Montsoriu que n'expliquen l'evolució al llarg dels segles a partir de la informació recollida durant tres dècades d'intervencions arqueològiques al castell dirigides pel Museu Etnològic del Montseny.

Aquests models virtuals, a més, serviran per a projectes futurs, com ara punts de realitat virtual i realitat augmentada al Museu o al castell de Montsoriu.

Durant tot aquest cap de setmana hi haurà portes obertes (d'11 a 14 h i de 16.30 a 19 h) i també es faran visites guiades a l'espai dissabte i diumenge a les 11 hores i a les 12 hores del matí. Per inscriure's per a la visita guiada, només cal enviar un correu a memgarecepcio@ajarbucies.cat o trucar al telèfon 972 860 908.



#arbucies #laselva


#arbucies #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...