Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

Goirigolzarri anuncia que MicroBank dedicarà 3.500 milions d'euros en tres anys a finançar més de 400.000 famílies vulnerables i microempreses

+ Notícies  -  27/09/2022  -  15:51

Goirigolzarri anuncia que MicroBank dedicarà 3.500 milions d'euros en tres anys a finançar més de 400.000 famílies vulnerables i microempreses


Juan Carlos Gallego,José Ignacio Goirigolzarri i Cristina González Viu

Juan Carlos Gallego,José Ignacio Goirigolzarri i Cristina González Viu



El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha anunciat avui que MicroBank, el banc social de CaixaBank, concedirà fins al final del 2024 un total de 3.500 milions d'euros en finançament amb impacte social amb l'objectiu de beneficiar més de 400.000 famílies vulnerables, emprenedors i microempreses. El Pla Estratègic 2022-2024 de l'entitat preveu destinar 1.850 milions a les llars i 1.600 milions, als negocis i emprenedors.

Aquest compromís de concedir 3.500 milions suposa un increment del 34% respecte a la quantia concedida durant el període 2019-2021 i elevar substancialment el nombre de beneficiaris, davant els gairebé 312.000 de l'anterior Pla Estratègic 2019-2021.

"La concessió de microcrèdits és la millor contribució que podem fer per donar suport a la recuperació socioeconòmica del nostre país i contribuir al benestar de tota la societat", ha afirmat el president de CaixaBank, qui ha destacat que "aquesta activitat és ara més important que mai, perquè després de la pandèmia i la invasió d'Ucraïna s'estan produint bretxes socials i augments de desigualtat a què hem de fer front ".

Assolir aquestes elevades xifres de suport a la societat és el primer eix del Pla Estratègic 2022-2024 de MicroBank, que, amb el claim 'Canviem vides', posa també el focus a potenciar el seu lideratge del finançament social, elevar el seu impacte en l'entorn en què opera, generar noves aliances i consolidar el model de gestió i la cultura corporativa.

Amb l'objectiu de liderar el finançament amb impacte social, MicroBank treballarà per desenvolupar i ampliar la seva proposta de valor, fomentar una millor experiència de client, explorar noves fonts d'ingressos i ampliar els acords amb les principals entitats col·laboradores. En paral·lel, promourà l'omnicanalidad en la contractació, tot això amb l'objectiu de facilitar i agilitzar el finançament i l'impacte social de la seva activitat.

MicroBank, peça fonamental en la missió social de CaixaBank

José Ignacio Goirigolzarri ha afirmat que MicroBank és una "peça fonamental per a la missió social de CaixaBank, que compta amb un model diferencial de fer banca, molt inclusiu i pròxim a la societat i a les necessitats de les famílies i les empreses".

"MicroBank juga un paper clau en el suport i acompanyament als clients a través dels microcrèdits i del finançament amb impacti social, desenvolupant una extraordinària tasca, en afavorir la inclusió, la cohesió i l'emprenedoria social", ha assenyalat Goirigolzarri, qui ha destacat que "és una entitat referent en impacti social ja que és el banc de microcrèdits més gran d'Espanya i d'Europa".

"Avui fem un pas més en aquesta tasca social, en presentar el Pla Estratègic de MicroBank, que té com a objectiu donar resposta a aquelles persones i col·lectius vulnerables de les quals necessitats financeres no estan cobertes pel sistema financer tradicional", ha afegit.

Goirigolzarri ha posat en valor que des de la seva creació el 2007, MicroBank ha finançat més de 8.000 milions d'euros, que han ajudat a un milió de famílies vulnerables i a 225.000 emprenedors i microempreses.

Per la seva banda, el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, ha explicat que "la tasca de MicroBank està fonamentada en quatre pilars: l'aposta i el suport incondicional de CaixaBank, la confiança dels clients, la col·laboració d'una extensa xarxa d'entitats socials i la contribució de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria. Pilars que han fet possible forjar i consolidar un model d'activitat que ofereix resultats fructífers i mesurables".

L'activitat del banc, ha afegit Juan Carlos Gallego, se centra "en la concessió de microcrèdits a famílies perquè puguin fer front al pagament de necessitats puntuals; en la concessió de microcrèdits a persones emprenedores i microempreses per posar en marxa o consolidar un negoci, i en el finançament amb impacte social, en virtut del qual fem costat a entitats i empreses vinculades a sectors que generen impacte, com l'economia social, la salut, l'educació i la innovació, entre d'altres".

Cristina González Viu, directora general de MicroBank, ha assegurat, al seu torn, que "el nou Pla Estratègic ens dona les eines per canviar més vides, maximitzar l'impacte de la nostra tasca en la societat i arribar a més beneficiaris, sent fidels a la filosofia que ens ha guiat durant els nostres 15 anys d'història. I sent molt conscients que, encara que el nostre model de negoci és únic, estem en constant procés d'adaptació a l'evolució de l'entorn per aportar el millor servei possible".

"Quan vam començar a treballar el Pla Estratègic estàvem en un moment post-covid, al que posteriorment li vam sumar la guerra d'Ucraïna, la crisi energètica, la inflació i l'augment dels tipus d'interès", ha aprofundit Cristina González, qui ha asseverat que "totes aquestes circumstàncies provoquen el creixement de desigualtats en la societat, que són les que nosaltres estem intentant combatre amb els microcrèdits i el finançament amb impacte social".

Elevar l'impacte positiu: Millorar l'ocupabilitat i reforçar el teixit productiu

Si el primer eix del pla busca superar els 400.000 beneficiaris, el segon eix del pla se centra en incrementar l'impacte positiu del banc en les persones i la societat en el seu conjunt, així com generar aliances amb entitats socials i institucions europees que contribueixin en aquest objectiu.

Les principals línies de treball s'adreçaran a augmentar la tasca de MicroBank com a referent en impacte social i sostenibilitat. Entre aquestes, destaquen la de treballar per millorar l'ocupabilitat de les persones que més ho necessitin i la de reforçar el teixit productiu, a la vegada que la de potenciar la implementació de polítiques de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

MicroBank, en la seva vocació permanent per la màxima eficiència en el servei a la societat, també prioritzarà la consolidació d'un model de gestió interna modern i capaç d'adaptar-se a la realitat de cada moment.

Amb aquest propòsit, el banc social de CaixaBank treballarà per consolidar el model de gestió de forma innovadora, oberta i accessible, que garanteixi la seva sostenibilitat financera amb el propòsit d'assegurar el compliment dels seus objectius socials, a més de reforçar el compromís i atenció de les persones que treballen a MicroBank a través del pla de cultura corporativa.

15 anys d'impacte social en xifres

L'entitat, que aquest any celebra el seu 15è aniversari, ha finançat a Espanya més de 8.000 milions d'euros, en un total d'1.243.332 projectes amb impacte social. D'aquests, gairebé 7.500 milions d'euros corresponen a microcrèdits. Aquesta activitat ha contribuït a crear 292.678 llocs de treball directes a través dels negocis i autònoms que han rebut un microcrèdit.

Del total de microcrèdits, 1.000.131 operacions, per valor de 4.929 milions, es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies, mentre que 225.049 operacions, per un import de 2.550 milions, es van concedir per donar suport a emprenedors i microempreses.

Per la seva banda, les línies específiques per a sectors amb impacte, que són de més recent creació, han aconseguit materialitzar a Espanya 18.152 projectes d'economia social, educació, innovació i salut per 665 milions d'euros.

Pel que fa al perfil dels beneficiaris del finançament concedit per MicroBank, cal destacar que gairebé el 50% de les operacions van ser per a dones. Per trams d'edat, el 35% de les operacions van ser per a menors de 35 anys; el 24%, entre 36 i 45 anys; el 19%, entre 46 i 55 anys; l'11%, entre 56 i 65 anys, i l'11% per a més grans de 65 anys.

Impacte positiu en l'ocupació

Si des del naixement de MicroBank fa 15 anys l'entitat ha contribuït a la creació de 292.678 llocs de treball directes, només el 2021 va contribuir a la creació de 17.007 llocs, segons un estudi sobre l'impacte social elaborat per KPMG Assessors i Stone Soup Consulting.

Durant el 2021, els negocis recolzats per MicroBank van contribuir amb 3.595 milions d'euros a l'economia espanyola, cosa que equival al 0,3% del PIB espanyol. D'aquesta quantia, 1.781 milions d'euros van ser aportació de manera directa i 1.813 milions d'euros van anar de forma indirecta i induïda.

Afavorir la inclusió financera

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins el nou Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, hi col·laboren a més de manera activa 290 entitats a tot Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...