Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

El Trueta acull una exposició fotogràfica CurArt de Tino Soriano, un recull de 40 anys de sanitat en imatges

+ Notícies  -  04/10/2022  -  15:13

Es tracta d’una mostra de fotografies que Soriano ha realitzat com a un homenatge als professionals del món de la medicina i la sanitat


Tino Soriano

Tino Soriano



L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta acollirà fins el 3 de desembre l’exposició CurArt, del fotògraf Tino Soriano, un reportatge fotogràfic realitzat durant les últimes quatre dècades i que pretén retre homenatge als professionals del món de la medicina i la sanitat. La mostra, que estarà exposada a diversos espais de l’Hospital, principalment a la planta baixa i al vestíbul de la sala d’actes, s’ha fet amb la col·laboració i coproducció de la Fundació Lluís Coromina, DKV i de Bonart Cultural.

La mostra, que posa en relleu l’art de curar, i dona visibilitat a l’esforç i la constància dels professionals del món sanitari, és també un retrat de les vivències i situacions de diversos àmbits de la medicina, com ara les visites domiciliàries, la feina dels metges/esses rurals, els serveis d’emergències, i moltes altres facetes que tot sovint queden invisibilitzades. Iniciada fa quaranta anys a l’Institut Mental de Barcelona i finalitzada durant la crisi sanitària de la Covid, l’exposició de Soriano recull imatges de diversos moments d’alguns espais sanitaris del país, i visibilitza situacions com naixements, defuncions o operacions quiròfans, així com l’ús de les noves tecnologies o el tractament de pacients amb malalties greus, entre d’altres . “Curar és un art i cuidar la salut també”, explica Soriano, que amb aquesta mostra ha volgut realitzar un homenatge i un agraïment a tot el col·lectiu de professionals sanitaris del país.

Entre les fotografies que s’hi recullen, n’hi ha una que es va fer al Trueta al 2020 amb professionals que atenien pacients amb Covid. Al llibre CurArt, també s’hi pot veure una fotografia feta a la residència Orpea, amb professionals de l’Equip d’Atenció Primària Can Gibert del Pla.

Tino Soriano

Guardonat per la UNESCO, Tino Soriano és un fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina que ha estat premiat per l’Organització Mundial de la Salut i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre d’altres, gràcies als seus reportatges fotogràfics i la seva tasca divulgativa en el món de la sanitat. Ha treballat com a fotògraf en dotzenes d’hospitals de tot el món i ha col·laborat amb diverses entitats mèdiques, amb l’objectiu de documentar amb espontaneïtat uns espais que són de difícil accés per a les càmeres fotogràfiques. A dia d’avui, Tino Soriano treballa en un projecte sobre medicina tradicional a diversos països amb National Geographic, on hi col·labora des de fa més de vint anys.


Autor: Redacció


#girona #trueta


#girona #trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...