Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Els llums de Nadal d’Olot s’apagaran abans per estalviar energia

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  17/10/2022  -  14:32

Apagar la il·luminació nadalenca una hora abans suposarà una reducció de 30 hores de llum, que equivalen a un estalvi energètic d'entre un 10 i un 15 %




 El període d'encesa dels llums nadalencs d’Olot serà del 25 de novembre al 6 de gener, ambdós inclosos. Enguany, amb la voluntat de potenciar la reducció del consum energètic, l’Ajuntament d’Olot ha seguit els criteris d'eficiència i les accions d’estalvi energètic impulsades pel Consistori. D’aquí l’aplicació de canvis en la il·luminació nadalenca.

Per una banda, els llums s'apagaran una hora abans que l'any passat; i per l'altra, hi haurà dues fases d'encesa diferents. L'enllumenat de la zona comercial d’Olot s’encendrà el proper divendres 25 de novembre a les 17:30 h i una setmana més tard, el divendres 2 de desembre, s’il·luminaran la resta d’accessos, rotondes i vies principals. Durant aquests períodes, els llums de Nadal s’encendran a les 17:30 h i s'apagaran a les 22 h, de diumenge a dijous, i a les 22:30 h els divendres i dissabtes.

En les dates assenyalades del 24, 25 i 31 de desembre, així com el 5 de gener de 2023, l'apagada serà a la 1 h de la nit.

Entre un 10 i un 15 % d’estalvi energètic
La reducció d’hores d’enllumenat suposarà una disminució del consum energètic, que els tècnics estimen d'entre el 10 i el 15 %. En total, es calcula que la ciutat disposarà de 199 hores d’il·luminació de Nadal, prop d’un 13 % menys que l’any passat, quan es van il·luminar els carrers durant 229 hores.

Aquests canvis s’han impulsat des de l’Ajuntament d’Olot amb el suport de l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) i l’Associació d’Hostalatge. A més els dissenys de llum que instal·la l’Ajuntament d’Olot estan formats per bombetes LED, que requereixen menys energia. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient del Consistori, Aniol Sellabona, subratlla que en el context de crisi energètica actual “és essencial prendre mesures d’estalvi” que també afecten l’enllumenat nadalenc.

No obstant això, també destaca que s’ha apostat per mantenir la il·luminació en els espais comercials clau de la ciutat, d'acord amb les necessitats expressades pels comerciants 


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...