Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

El Pressupost Participatiu 2023 de Castelló ja té propostes guanyadores: la creació d'un carril bici i la millora de l'accessibilitat de les voreres

Alt Empordà  -  17/10/2022  -  15:07

L'Ajuntament posa en valor la implicació de tots els veïns i veïnes que han pres part d'aquest procés per a decidir com invertir 250.000 € del capítol d'inversions del pressupost municipal


Ajuntament de Castelló

Ajuntament de Castelló



Aquest mes d’octubre han quedat decidits quins projectes s'inclouen dins la partida pressupostària destinada al Pressupost Participatiu 2023. Després de tancar-se el període de votacions el passat 9 d’octubre, les propostes “Crear un circuit de carril bici que connecti les zones importants del municipi, tant per bicicletes com per patinets” (237 vots) i “Adaptar les voreres del municipi per tal que siguin accessibles” (211 vots) han estat les que han rebut més suport popular.

Aquestes actuacions són les que es desenvoluparan amb la partida de 250.000 € del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, agraeix la implicació veïnal durant tot el procés i explica que “ara que els veïns i veïnes ens han fet arribar la seva decisió és el moment de començar a treballar per a donar compliment al seu vot. Estem molt contents de veure que edició rere edició la població es continua implicant en el projecte i el nostre objectiu és consolidar i fer créixer encara més aquesta eina de participació”.

Podeu consultar l'informe de resultats en aquest enllaç.

Salvi Güell, alcalde, vistos els resultats, recorda “el compromís de l’equip de govern a incorporar 50.000 € més a la partida d’inversions destinada a aquesta edició, per poder fer front als dos projectes, que sumen 300.000 €”.

Més de 600 veïns i veïnes exerceixen el seu dret a vot

Del 19 de setembre al 9 d’octubre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 10 propostes finalistes. Així, fins a 645 persones –el que representa un 6,33% de participació- van fer arribar les seves votacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica distribuïts al municipi, on van emetre un total de 1.661 vots.

Pel que fa a la participació segons els grups d’edat dels votants, la franja d’edat entre els 46 i els 60 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 32,31% del total de votants. La segueix la franja d’edat de 31 a 45 anys, amb un 27,43%; més de 60 anys, 25,10%; de 19 a 30 anys, 14, 23%; i de 16 a 18 anys, un 0,96%.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 460 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 10 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...