Notícies més llegides




Política


Girona

La CUP veu 'incomprensible' el rebuig de la Diputació a crear un programa en suport a les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús

Política  -  21/10/2022  -  17:45

La formació va presentar una moció per impulsar "una alternativa real" per garantir un sostre digne


Ple Diputació de Girona

Ple Diputació de Girona



El govern de la Diputació de Girona ha rebutjat la moció presentada per la CUP-AMUNT per crear un programa en suport a les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, una "alternativa real al problema per tenir un habitatge digne, segons la formació. La CUP titlla d'"incomprensible" no haver secundat la moció.  

Les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús són una alternativa per a l’accés a l’habitatge que facilita a un conjunt de persones viure en un edifici sense ser-ne els propietaris o arrendadors, per un termini de temps ampli (50-100 anys) i a un preu inferior al del mercat. Consisteix en la cessió, per part d’un privat o de l’Ajuntament, d’un solar o d’una finca en desús. Les sòcies i socis dipositen una entrada i paguen mensualment una quota per l’ús de l’habitatge. La cessió a la cooperativa del dret de superfície és per un període de 75 anys i és la cooperativa qui construeix/rehabilita i gestiona l’habitatge. Finalitzat aquest termini, la propietat del que s’hagi construït passa a ser municipal.

"Amb aquesta proposta es garanteix l’accés a un habitatge digne i assequible i alhora s’impedeix l’especulació amb l’habitatge", asseguren els campitalistes, que no entenen eel rebuig de la moció per part de Junts i Esquerra. Consideren que "es tracta d’una proposta concreta i factible, posant sobre la taula una alternativa real a la problemàtica de l’habitatge" que pateixen joves i grans.

Marta Guillaumes, diputada de la CUP-AMUNT, va titllar la decisió "d’incomprensible" davant la greu situació que està patint molta gent a l’hora de tenir un habitatge digne on viure i va criticar la manera de distribuir els recursos econòmics de la diputació.

En resposta a les paraules de Guillaumes, el president de la Diputació, Miquel Noguer, va dir que ja existia un programa dotat econòmicament que dona suport a les cooperatives d’habitatge d’ús. "Afirmació que no és certa, ja que no consta cap programa específic que doni suport a aquestes cooperatives dins el pla de serveis d'assistència en matèria d’habitatge de la Diputació de Girona", recorda la CUP.


Autor: Redacció


#lacup #habitatge


#lacup #habitatge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...