Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Fil a l'agulla per regular les pèrgoles i estufes a les terrasses de bars i restaurants de Ripoll

El Ripollès  -  26/10/2022  -  09:52

El ple aprova inicialment la modificació de l'ordenança per permetre-ho


Ple de l’Ajuntament de Ripoll

Ple de l’Ajuntament de Ripoll



El ple de Ripoll ha aprovat inicialment la modificació de l'ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana per poder posar pèrgoles i estufes desmuntables a les terrasses dels bars i restaurants.
 
Després de rebre diverses reclamacions del sector de l'hostaleria, es fa la regulació perquè els establiments puguin col·locar pèrgoles, carpes o tendals a les terrasses per tal de fer-ne el tancament. Hauran de ser estructures desmuntables en un jornal, que podrien ser panells mixtos metàl·lics i de vidre o metacrilat els laterals. El tancament es farà mitjançant una estructura en què hi hagi una part opaca de panell metàl·lic o de ferro de fins a una alçada no inferior a 40 cm i no superior a 70 cm i una amplada màxima de 2 metres, amb la part vidriada fins a un màxim de 2,30 metres d'alçada, o sigui que la suma del panell metàl·lic i la part vidriada o de metacrilat no superin els 2,30 metres.
 
Pel que fa al sostre, haurà de ser de teixit retràctil independent de l'estructura del tancament. També s'admetrà la col·locació d'estufes que hauran de complir totes les normes de seguretat de la normativa aplicable, i no podrà tractar-se d'una instal·lació fixa.
 
Durant la sessió també es va aprovar inicialment el Reglament d'ús de les instal·lacions esportives i es va donar el vistiplau a l'adhesió a l'acord marc de serveis de manteniment d'aparells elevadors i subministrament d'elements substitutius amb destinació als ens locals de Catalunya.
 
També va quedar aprovat l'expedient de concertació d'una operació de crèdit a llarg termini (deu anys) per al finançament d'inversions als vestidors del camp d'esports municipal, per import de 165.000 euros.
 
D'altra banda, el ple va proposar l'adjudicació a favor de la mercantil 'UNA Cerdanya Puigcerdà SL' la concessió administrativa per a l'ús privatiu i explotació del servei de bar de la Lira.
 
Així mateix, el ple va aprovar inicialment el Pla Director del Verd Urbà de Ripoll, que ha de servir com a full de ruta per a la gestió sostenible dels espais públics, i també va quedar aprovat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments de la comarca pel repartiment de costos derivats de l'execució del Pla de Sostenibilitat Turística (PST) del Ripollès, un subprojecte finançat pels fons europeus Next Generation. A més, també es va donar llum verd a l'addenda al conveni entre el Consell Comarcal i diversos ajuntaments, relatiu al repartiment de costos derivats de l'execució del Pla de sostenibilitat turística en destí (PSTD) del Ripollès.
 
Pel que fa a les mocions, es va aprovar per unanimitat la que presentaven tots els grups municipals per sol·licitar a la Direcció General de Trànsit i a la Subdelegació del Govern a Girona que es tornin a realitzar les proves teòriques dels permisos de conduir a Ripoll. Des de la pandèmia s'han de fer a Girona.
 
També es va aprovar la moció presentada per tots els grups per sol·licitar a l'Agència de Gestió i Ajuts Universitaris i de Recerca (AGUAR) la inclusió del Ripollès en els ajuts per a mobilitat comarcal a les famílies residents.
 
Les dues mocions presentades per la regidora no adscrita a cap grup municipal Sílvia Orriols no es van aprovar.
 
 


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...