Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

El Museu Etnogràfic de Ripoll acull la Setmana de la Ciència

El Ripollès  -  03/11/2022  -  14:17

L’equipament serà l’escenari de conferències i tallers en el marc d’aquesta iniciativa que té com a objectiu apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania




El Museu Etnogràfic de Ripoll es prepara aquest mes de novembre per acollir la Setmana de la Ciència, una jornada que s’allargarà de l’11 al 20 de novembre arreu del país i que està adreçada a tots els públics amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. 

Per a l’edició d’aquest 2022, s’ha proposat com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país. Enguany, l’esdeveniment celebra la seva 27a edició, i ho farà amb un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del territori català.

En aquest sentit, el Museu Etnogràfic de Ripoll ha programat pel dia 11 de novembre, a les 19h, l’activitat ‘Instruments musicals i geometries sagrades a la portalada de Ripoll’, on es parlarà de la importància de la geometria i les matemàtiques a la bellesa de l’antiga Grècia. L’acte anirà a càrrec d’Antoni Madueño. 

Una setmana més tard, el 19 de novembre, de 16h a 19h, es desenvoluparà el taller de papiroflèxia familiar ‘Origamis en acció’, en el qual es vincularà l’origami aplicat a la ciència. En concret, l’activitat consistirà en un menú d’origami de figures que es mouen (acció-reacció), podent comprovar així els diferents mecanismes d’acció. En aquesta ocasió, la iniciativa anirà a càrrec de l’empresa Vidalfont Paper.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...