Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa aprova un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible fins al 2027

La Selva  -  11/11/2022  -  10:24

Entre les actuacions recomanades destaca l’aposta per la mobilitat a peu o en bicicleta o la pacificació de diverses avingudes del nucli




L’Ajuntament de Tossa ha aprovat un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que estarà vigent fins a l’any 2027 amb l’objectiu d’adoptar les mesures necessàries per tal de definir un model de mobilitat d’acord amb el caràcter de vila mediterrània i oberta a l’espai públic. Segons assenyala el consistori, la missió del sistema de mobilitat “és contribuir a assolir els objectius que les persones utilitzin els modes de transport més sostenibles possibles per cada desplaçament per contribuir a la qualitat del medi ambient”. 

Per assolir aquesta fita, durant els propers sis anys de vigència del pla se seguiran diverses línies estratègiques, entre les quals afavorir les condicions per a la mobilitat dels vianants destinant una major superfície d’espai públic i una superfície amb millor qualitat (en termes d’accessibilitat i seguretat) per a la realització dels desplaçaments a peu. D’altra banda, també es fomentarà la participació de la bicicleta en el conjunt de mitjans de transport d’ús habitual,  i es promourà la utilització del transport públic. A més, aquestes línies estratègiques també contemplen reforçar pedagògicament l’ús racional del vehicle privat; l’adaptació de les estratègies d’aparcament a les noves realitats de mobilitat; la millora de la seguretat viària i el civisme entre els usuaris dels diferents models de transport, i donar a conèixer i conscienciar a la ciutadania de la despesa energètica i l’impacte ambiental que provoquen quan es mouen, especialment en la salut pública i el canvi climàtic. 

Entre les actuacions que es recomanen destaca que caldrien adaptar-se més passos de vianant a persones amb mobilitat reduïda; l’ampliació d’algunes voreres del municipi; convertir l’Avinguda Costa Brava en un eix per a vianants; la pacificació de l’accés de trànsit a l’Avinguda Sant Raimon de Penyafort o Avinguda del Pelegrí; l’adequació d’una vorera-bici a l’Avinguda Puerto Rico; l’ampliació de la comunicació amb transport públic amb Llagostera i Girona; la creació de zones d’aparcament per a residents (àrea verda), o la creació d’un sistema intel·ligent d’informació a la via pública sobre l’ocupació de les bosses d’aparcaments.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...