Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

Més de 40 persones assisteixen a Salt a la Jornada de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

+ Notícies  -  23/11/2022  -  17:07

La XMESS és una associació de municipis que fomenta l'Economia Social i Solidària amb l'objectiu d'enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat


Jornada XMESS

Jornada XMESS



Salt ha estat la seu aquest dimecres 23 de novembre de la trobada de càrrecs electes i de l'Assemblea de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (XMESS). Concretament, s'ha desenvolupat a l'Auditori de la Factorial Cultural de la ComaCros. A la trobada hi han assistit més de 40 persones en representació d'administracions de tot Catalunya.

Després de la benvinguda que ha anat a càrrec de Toni Vidal, regidor de Foment de l'Ocupació de l'Ajuntament de Salt, s'ha celebrat un debat plenari amb tots els càrrecs electes que han assistit a la jornada i que ha permès compartir les experiències de cadascun dels municipis assistents al mateix temps que es posaven sobre la taula propostes de futur.

Posteriorment, s'ha realitzat una visita guiada per la Coma Cros i una presentació de l'experiència de les Comunalitats urbanes de Salt amb la participació de Som Salt que ha explicat el seu projecte al municipi.

La jornada que ha finalitzat amb l'Assemblea de l'XMESS ha comptat amb la presència del director general d'Economia Social i Solidària, Tercer sector i Cooperatives, Josep Vidal, així com amb Álvaro Porro, president de la XMESS, amb qui s'ha debatut sobre el nou conveni amb la Generalitat.

Vidal fa una valoració molt positiva de la jornada i explica que "aquestes trobades ens permeten continuar consolidant, a partir de les experiències d'uns i altres, les iniciatives que estem impulsant arreu de Catalunya. A nivell de Salt estem molt contents de formar part de la XMESS i la nostra aposta per aquest camí és contundent tal com demostra el Pla estratègic d'economia social i solidària que vam aprovar l'any passat i que inclou fins a 53 d'accions de fins a 16 àmbits diferents".

En aquest sentit, l'Ajuntament de Salt va aprovar el Pla Estratègic d'economia social i solidària 2021-2023 amb la voluntat de promoure l'activitat econòmica al municipi a través d'un model propi que sigui sostenible i amb garantia d'inclusió social.

L'Ajuntament de Salt forma part de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines (ACGI) i és soci fundador de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (XMESS).


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...